Primăria Timișoara, 11 contracte pentru „servicii hoteliere în regim de carantină”. Costul...

Primăria Timișoara, 11 contracte pentru „servicii hoteliere în regim de carantină”. Costul izolării, mai mare la container decât la hotel

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a anunțat în conferința de presă online de astăzi că s-a finalizat licitația pentru 11 contracte cu unități hoteliere care vor fi la dispoziția autorităților pentru carantină.

„Aşadar s-a finalizat achiziţia pentru servicii hoteliere în regim de carantină, s-au semnat 11 contracte cu unităţi hoteliere. Contractele sunt publicate pe site şi vizează pe de o parte cazarea persoanelor în perioada de carantină, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020, încetarea contractelor se face în momentul ridicării stării de carantină. Sperăm ca asta să se întâmple cât mai repede. Serviciile cuprind: cazare, trei mese pe zi, servire cu tacâmuri de unică folosinţă, două pijamale şi două perechi de papuci de unică folosinţă. 2-4 litri de apă cu utilizarea paharelor de unică folosinţă. Am citat din caietul de sarcini, practic acestea sunt regulile care au fost impuse la achiziţia serviciilor. Contractele semnate sunt pentru spaţiul de carantinare din zona Calea Aradului, Martir Carpin Danm nr.


3C, aceasta are 141 de locuri, precum şi pentru pensiuni şi hoteluri de maximum trei stele, preţul maxim fiind de 300 de lei de persoană pe zi. Sigur, noi am făcut o procedură după preţul cel mai mic. În total avem 695 de locuri, din care 635 sunt în unităţi de cazare hotelieră şi 60 în complexul de carantinare de la Pădurea Verde amenajat de Primăria Timişoara în containere. Avem cazate 15 la o pensiune în carantină şi două în complexul de containere”, a spus Nicolae Robu.

„S-a finalizat şi achiziţia serviciilor hoteliere pentru personalul medical în general. S-au semnat şase contracte cu unităţi hoteliere. Şi acestea sunt pe siteul primăriei. Există 23 de locuri de cazare pentru personalul medical. Noi ne ocupăm de cazarea personalului din cele trei spitale ale Primăriei Timişoara: Spitalul «Victor Babeş», Spitalul «Louis Ţurcanu» şi Spitalul Municipal”, a menționat edilul-șef

Întrebat de ce costul pe zi pentru o persoană este de 300 de lei în spaţiile modulare, iar la un hotel cu condiţii teoretic superioare e 280 lei pe zi, Nicolae Robu a răspuns că nu ştie şi că „aici la preţul de 280 de lei, asta a fost oferta cea mai mică, putea fi adjudecat contractul la 300 lei, s-a adjudecat la 280 de lei, aşa a fost oferta respectivă. Mă miră dacă spuneţi că acolo unde au fost construcţii modulare preţul a fost de 300 de lei, chiar voi face o verificare. Eu am stabilit printr-o notă internă, presupun că nu şi-a permis nimeni să o încalce”.

1 COMENTARIU

  1. Preturile sunt umflate, probabil ca mai ia si altii bani de acolo pe sub masa, ca la noi. Nu inteleg de ce nu se rechizitioneaza locurile de cazare data fiind starea de urgenta si de ce nu se apeleaza prima data la camine si internate ca scoala e oprita si legea da dreptul. O camera de 2 persoane la hotel era in jur de 150 lei, pranzul decent la catering 15-18 lei, mic dejun si cina in jur de 12 lei. Unde sunt restul de bani? Cam jumatate din bani sunt furati, cred ca politia ar trebui sa intre pe fir ca acolo e ceva putred.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.