Președintele a anunțat prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile:...

Președintele a anunțat prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile: „Ne luptăm cu o epidemie extrem de greu de controlat”

0
DISTRIBUIȚI

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, astăzi, că a prelungit starea de urgență pentru următoarele 30 de zile, pentru a putea fi luate cele mai eficiente măsuri pentru combaterea coronavirusului.

„În pofida restricțiilor fără precedent adoptate de statele lumii, nu există semne certe ale unei încetiniri a pandemiei.


Dimpotrivă, numărul persoanelor infectate și al deceselor cresc zilnic în ritm alert. (…) Ne luptăm cu o epidemie extrem de greu de controlat”, a declarat președintele.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE „Am emis azi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență pe tot teritoriul României. (…) Pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricțiilor, cum văd că cer cu inconștiență unii politiceni, ar duce la o creștere vertiginoasă de noi cazuri de infectare, suprapopulare spitalelor și o presiune uriașă pe sistemul sanitar”, a spus Klaus Iohannis, într-o declarație de presă.

Șeful statului a adăugat că prin decretul semnat marți, de prelungire a stării de urgență, se pot plafona prețurile medicamentelor.

Decretul menționează și că școlile rămân închise, suspendându-se toate activitățile didactice care presupun prezența fizică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.