Dominic Fritz atrage atenţia asupra situaţiei mamelor carantinate la Maternitatea Odobescu: „Trebuie...

Dominic Fritz atrage atenţia asupra situaţiei mamelor carantinate la Maternitatea Odobescu: „Trebuie testate!”

1
DISTRIBUIȚI

Candidatul la Primăria Timişoara a atras atenţia asupra situaţiei mamelor carantinate la Maternitatea Odobescu. Dominic Samuel Fritz cere ca acestea să fie testate de noul coronavirus după ce ieri mai multe asistente au fost confirmate ca fiind infectate cu COVID-19.

„Mamele carantinate în maternitatea Odobescu trebuie testate! De ieri, când mai multe asistente au fost testate pozitiv, zeci de mame în maternitatea Odobescu stau carantinate în spital cu nou-născuții lor. Am vorbit la telefon cu una dintre ele. Nu au primit nici un fel de informații. Sunt speriate. NU au fost testate – chiar dacă aseară, la știrile naționale pe TVR1 s-a spus că toate cadrele medicale și pacientele au fost testate. Cine a dat această informație falsă?”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Cel care se va înscrie în următoarea cursă pentru scaunul de primar al oraşului a făcut o comparaţie cu situaţia politicienilor, testaţi în corpore, după ce doi parlamentari au fost depistaţi cu coronavirus. „Înțeleg că protocolul de testare încă prevede că doar cei care prezintă simptome pot fi testați. De ce atunci, pe 13 martie, după ce doi parlamentari au fost confirmați cu Covid-19, toți parlamentarii au fost testați? De ce în unele cazuri se poate sări peste ”protocolul”, în altele nu?”.


Sau e o problemă că nu sunt teste disponibile? Am înțeles că în Timișoara am avea o capacitate de 1000 teste pe zi (așa ne-a spus viceprimarul Dan Diaconu ieri: https://www.facebook.com/…/a.870782129625…/2785046771532692/). Avem? Nu avem?

Mamele merită mai mult decât tăcere. Dacă nu putem să le facem teste, măcar să le dăm adevărul”, a adăugat useristul.

Recent s-a anunţat că Maternitatea Odobescu se va redeschide mâine, iar femeile gravide vor fi preluate de Spitalul Premiere. „Spitalul va fi dezinfectat și redeschis mâine. Încă nu se știe dacă vor fi mamele testate sau nu”, a mai precizat Fritz.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.