O vânzătoare a primit o amendă mai mare decât salariul ei pe...

O vânzătoare a primit o amendă mai mare decât salariul ei pe o lună de la un polițist local care a vrut să intre în magazinul unde clienții sunt serviți doar la ușă

1
DISTRIBUIȚI

O vânzătoare de la un magazin de cartier a fost amendată cu 2.000 de lei, sumă mai mare decât salariul său pe o lună, pentru că, aflată în timpul programului de lucru, a refuzat să îi prezinte poliţistului local adeverinţa necesară pentru justificarea deplasării, a transmis adevarul.ro. Totul s-a petrecut la un magazin de cartier din Oțelu Roșu (Caraș-Severin).

Vânzătoarea din Oţelu Roşu a povestit pentru sursa citată cum a ajuns să fie amendată de către poliţistul local. Potrivit Sofiei Obrejan, magazinul în care lucrează este unul micuţ, iar pentru a limita contactul cu clienţii, la intrarea în magazin a fost pusă o barieră, clienţii fiind serviţi la uşă. Femeia a povestit că într-o seară de la începutul lunii aprilie, în jurul orei 21.30, când se pregătea să închidă, un poliţist local a înlăturat bariera de la intrare în magazin şi a intrat în incintă. „A ajuns în faţa magazinului, a împins bariera şi i-am spus că nu are voie să intre pentru că, în primul rând, este ora închiderii şi în al doilea rând noi servim de la uşă. A început scandalul cu mine: «Ce, eu nu am voie să intru? Nu vezi cine sunt eu?» Au fost nişte discuţii. În acel moment, mi-a spus: «O să te aranjez eu. Dă-mi adeverinţa de serviciu». Nu avea nici mască, nici mănuşi, i-am arătat-o de la pult şi i-am spus să cheme un echipaj cu mască şi mănuşi că le-o înmânez: «Bine, nenorocito! Te aranjez eu pentru asta”, a povestit vânzătoarea.

Vânzătoarea a luat în considerare, însă a decis să nu facă plângere polițistului local. O săptămână mai târziu, aceasta a primit acasă procesul verbal prin care a fost amendată cu suma de 2.000 de lei pentru că „aflându-se la magazinul SC VIO şi ANGI în calitate de vânzătoare, a refuzat să facă dovada eliberării de către angajator a adeverinţei de angajator”.


Femeia a mers la primar, în subordinea căruia se află Poliția Locală. Edilul-șef a considerat că a amenda este nedreaptă și a cerut șefului polițistului local să o anuleze. În această săptămână, însă, vânzătoarea a primit din nou amenda acasă, singura soluție fiind acum contestarea în instanță. „E strigător la cer. Eu merg la serviciu, sunt expusă. Am o familie. Salariul meu lunar este de 1.700 de lei. Eu nu pot să plătesc o amendă de 2.000 de lei pentru că un comunitar îşi permite aşa ceva. O să mă adresez instanţei. Chiar nu pot să o las aşa pentru că este un abuz. Eu eram în timpul serviciului, nu eram nici la plimbare nici pe stradă”, a spus Sofia Obrejan pentru adevarul.ro.

De cealaltă parte, primarul din Oțelu Roșu spune că i s-a transmis că femeia a avut un „comportament indecent” față de polițistul local. „Mi-a sesizat problema. Vă spun şi dumneavoastră ce i-am spus şi ei. Pe perioada stării de urgenţă, Poliţia Locală aparţine de Poliţia Naţională, nu mai aparţine de primar. Cu toate acestea, am stat de vorbă şi cu poliţistul local să văd ce s-a întâmplat. El mi-a relatat că în momentul în care a fost la doamna la chioşc, doamna a vorbit foarte urât cu el. A avut un comportament indecent că nici nu ştiu cum să îl numesc acum. Eu am sfătuit-o pe doamna să facă contestaţie. Eu nu am văzut personal procesul-verbal”, a declarat primarul din Oţelu Roşu pentru sursa citată.

„Având în vedere faptul că în acest caz vorbim despre un act încheiat de un agent constatator, în urma constatării unei fapte contravenţionale, prin care a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, dacă persoana sancţionată se consideră lezată, are posibilitatea să facă plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia. Plângerea se depune la judecătoria în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia”, a transmis IPJ Caraș-Severin la solicitarea adevarul.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.