Peste 7.000 de euro ajung în bugetul lui ASU Politehnica după duelul...

Peste 7.000 de euro ajung în bugetul lui ASU Politehnica după duelul pe consolă cu fanii lui Gladbach. Alb-violeţii dau piept cu Dinamo în SuperCupa #jucămdeacasă

0
DISTRIBUIȚI

Jocul de FIFA online dintre suporterii alb-violeţi şi fanii Borussiei Monchengladbach a generat încasări peste aşteptări. Pe lângă 17.655 lei obţinuţi prin vânzarea biletelor virtuale pentru eveniment, ASU Politehnica a obţinut încă 16.520 de lei din donaţii şi vânzarea de materiale promoţionale. Banii merg în contul clubului şi vor fi folosiţi inclusiv pentru plata salariilor „Băieţilor în ghete”.

1.177 de bilete a vândut până la urmă ASU Poli la meciurile dintre Peluza Sud şi Nordkurve de duminică seara. Primul joc, mai palpitant, s-a încheiat cu o egalare a timişorenilor la ultima fază (scor 1-1). Al doilea meci de FIFA Pro Clubs s-a încheiat însă cu succesul categoric al bănăţenilor: 5-0.

Reclama făcută partidei a avut efect. Deşi a fost vorba de un meci virtual, pe PlayStation, fanii şi-au cumpărat şi obiecte promoţionale. Cu această ocazie pe shop-ul online al alb-violeţilor fiind puse în vânzare inclusiv eşarfe speciale cu Poli şi Gladbach. Nu mai puţin de 11.570 de lei au fost obţinuţi prin produsele proprii iar alţi 4.950 lei au ajuns în cutiile „Pentru echipă” (online bineînţeles). Aşadar împreună o sumă aproape cât cea din bilete. O contribuţie importantă a venit din partea suporterilor nemţi, aproape jumătate din încasări fiind acoperite de achiziţiile „fraţilor din Germania”. Galeria viola şi gruparea Nordkurve a Borussiei Monchengladbach au oficializat amiciţia de peste graniţe în urmă cu circa 12 ani.

Cei peste 7.000 de euro strânşi vor ajunge în bugetul clubului timişorean, greu încercat în perioada pandemiei.


Suma va fi folosită inclusiv pentru plata unei părţi a salariilor „Băieţilor în ghete”. Conform oficialilor clubului, după 16 martie (data declarării stării de urgenţă) jucătorii vor primi de la stat 75% din salariile aferente acestei perioade. Fotbaliştii au contracte de activitate sportivă, în timp ce o parte a staff-ului beneficiază de contracte de muncă. „Jumătate din luna martie o suportăm noi, plus taxele la stat care oricum trebuie plătite. Aceşti bani sunt încasări generate de un eveniment, ca oricare alt meci, toţi banii de acolo tot pentru asta se foloseau”, ne-a spus Sebastian Novovic, preşedintele Druckeriei.

Dat fiind succesul iniţaitivei, suporterii pun la cale pe viitor un eveniment asemănător. Până atunci fanii alb-violeţi îi pot ţine pumnii echipei ESports a Politehnicii, care va începe meciurile în SuperCupa #jucămdeacasă. Aici alb-violeţii sunt în Grupa H, unde vor da piept inclusiv cu Dinamo! În această competiţie şi ACS Poli are reprezentantă şi urmează să întâlnească Farul (azi, ora 23.00). Meciurile vor fi transmise (şi) pe Pro X.

La două viziere cumpărate, una va fi donată personalului medical

Interesant e că pe shop-ul Politehnicii se pot achiziţiona şi viziere de protecţie graţie unui parteneriat al fanilor. Aceştia au şi contribuit în această perioada la distribuirea lor în mai multe unităţi medicale, inclusiv la Clinica ORL „a Spitalului Municipal (al Primăriei Timișoara, bineînțeles 😁), la Unitatea de Primiri Urgențe a aceluiași spital și la Secția de Dializă de la Spitalul Județean”.

„La fiecare două viziere achiziționate, Tehnologia Salvează România o oferă pe cea de-a treia, în mod gratuit, personalului medical aflat în prima linie de luptă în aceste zile, prin rețeaua de distribuitori creată în cadrul campaniei. Prețul produsului acoperă exclusiv costurile de producție, fără a exista niciun adaos comercial. Toți banii vor fi folosiți la producerea de noi viziere care să acopere nevoile unităților sanitare din întreaga țară”, se arată la descrierea produsului cu costul de 30 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.