Contracte suspendate la Ripensia pe durata stării de urgenţă. Jucătorii vor primi...

Contracte suspendate la Ripensia pe durata stării de urgenţă. Jucătorii vor primi ajutor social: „Nu părăsim pe nimeni”

0
DISTRIBUIȚI

Divizionara secundă Ripensia Timişoara e printre cluburile din Liga a II-a care apelează în perioada de pauză forţată la ajutor de la stat. Deoarece însă fotbaliştii roş-galbeni nu au contracte de muncă, soluţia la îndemâna clubului a fost să solicite ajutor social, temporar, pe durata stării de urgenţă. Asta înseamnă automat şi bani mai puţini. Preşedintele Dumitru Mihu a precizat că clubul va căuta în continuare soluţii „personalizate” în funcţie de valoarea contractelor.

Conform OUG 30 prin şomaj tehnic se încasează 75% din venitul mediu brut, ceea ce înseamnă puţin peste patru mii de lei, dar cei de la „Ripi” nu au putut apela la această soluţie. „Noi nu putem să intrăm în şomaj tehnic, pentru că suntem asociaţie, băieţii au toţi contracte de activitate sportivă, nu contribuim la fondul de şomaj şi atunci apelăm la cealaltă variantă. Îndemnizaţia acordată în baza Ordonanţei 30, cu ajutorul… Practic noi am suspendat temporar contractele jucătorilor şi începând cu prima zi a odonanţei de urgenţă şi în perioada asta am apelat la îndemnizaţia de 75%”, ne-a declarat Dumitru Mihu. Ceea ce înseamnă că roş-galbenii nu vor primi prin această variantă mai mult de 2.340 de lei de la stat. „E mai mic decât primesc ei acum. Cel puţin pentru luna martie vor fi plătiţi conform contractului până în data de 18, după care intră ajutorul care e pentru nouă zile, pentru aprilie o să mai vedem”, a precizat Mihu.

Totuşi, jucătorii lui „Ripi” ar putea fi ajutaţi în mod diferit pe viitor iar pentru unii dintre ei suma e oricum apropiată de cea din contract.


„Sunt diverse variante de lucru, o să vedem, intenţia mea e să personalizez puţin… legile în situaţii de criză se aplică un pic diferit. În principiu eu vreau să existe continuitate la club. Vreau să găsesc înţelegere la jucători şi ceilalţi angajaţi, în această perioadă nu mai avem venituri practic. Mai aveam şi ceva sponsori, şi sponsorii respectivi au probleme, au dispărut toate veniturile. Sper să adoptăm o soluţie convenabilă şi agreată de toată lumea”, a mai spus preşedintele Ripensiei.

La clubul roş-galbeni s-a luat decizia de suspendare a activităţii, temporară, a contractelor de activitate sportivă pe durata stării de urgenţă. Conform lui Mitică Mihu circa 40 de persoane, angajaţi, antrenori şi jucători vor beneficia de ajutorul de la stat: „Cred că s-au trimis ieri, s-au completat toate listele, documentele, cererile…”. Moldovenii (fraţii Macriţchii şi Ivan Urvanţev) sunt în aceeaşi situaţie, având şi paşaport românesc şi locul de muncă în România. „Nu părăsim jucătorii şi antrenorii şi pe nimeni din cei care sunt angajaţi ai clubului. Mergem mai departe, trebuie să trecem mai departe de această încercare”, a conchis Mihu.

Sprijin pentru spitale

Campania de donaţii iniţiată de Ripensia pentru sprijinirea medicilor care luptă împotriva COVID-19 şi-ar putea schimba destinaţia. În condiţiile în care spitalul vizat, „Victor Babeş”, a beneficiat de fonduri suficiente din diverse surse, iniţiativa roş-galbenilor ar putea fi de folos altor unităţi medicale din oraş. Prin campania proprie, „Ripi” donase la rândul ei deja o sumă de 50.000 de lei spitalului de la Pădurea Verde.

„Sperăm ca încet încet să mai strângem nişte bani şi vedem unde putem ajuta. Poate nu neapărat Spitalul Victor Babeş, pentru că şi celelalte spitale au nevoie de ajutor, am înţeles că s-a aglomerat puţin acolo… Ei am înţeles că stau foarte bine la multe capitole, în rest, am înţeles că există multe probleme la alte spitale din Timişoara”, a explicat Dumitru Mihu.

Donaţii se pot face în continuare prin intemediul site-ului Ripensiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.