Bani europeni pentru extinderea rețelei de iluminat public în Parcul Botanic din...

Bani europeni pentru extinderea rețelei de iluminat public în Parcul Botanic din Timișoara. Ce valoare are proiectul

0
DISTRIBUIȚI

Directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, Sorin Maxim, și municipalitatea timișoreană, reprezentată de primarul Nicolae Robu, au semnat astăzi, 8 mai, contractul de finanțare pentru proiectul „Extindere iluminat public în Parcul Botanic”, care va beneficia de finanțare europeană prin Regio-POR 2014-2020.

Investiția va consta în realizarea unui sistem de iluminat inteligent, care va cuprinde 219 stâlpi și tot atâtea corpuri de iluminat cu tehnilogie LED, precum și implementarea unui sistem de telegestiune, care permite controlul de la distanță.

Valoarea totală a proiectului este de 3.820.894,23 lei, din care 3.713.599,39 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, iar perioada execuție este de 24 de luni. Lucrările sunt finanțate în cadrul programului de sprijinire a tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, printr-o gestionare inteligentă a energiei, pentru o mai mare eficiență energetică.


În cadrul acestei axe prioritare, primăria timișoreană a semnat 18 contracte care vizează reabilitarea termică a unui număr de 69 de blocuri, la care se adaugă cel prin care se dorește iluminarea inteligentă a parcului botanic. Primăria a contractat în cadrul acestei axe prioritare 19 proiecte cu o valoare totală de 17,97 milioane de euro, cu o sumă nerambursabilă de 10,31 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.