Un TIR cu țigări de contrabandă, în valoare de aproape 1,5 milioane...

Un TIR cu țigări de contrabandă, în valoare de aproape 1,5 milioane de lei, capturat la frontiera cu Serbia

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți, care aparține de ITPF Timișoara, au descoperit, ascunse în remorca unui autocamion condus de un cetăţean sârb, cantitatea de 110.697 pachete cu ţigări, în valoare de 1.328.364 lei, pe care bărbatul intenţiona să le introducă ilegal în ţară.

În cauză cercetările sunt derulate sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinţi, șoferul mijlocului de transport, precum şi un cetăţean român implicat în activitatea infracţională, fiind reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mehedinţi, cu propunere de arestare preventivă.

În data de 07.05.2020, ora 10.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul sârb C.N., în vârstă de 51 de ani, la volanul unui autocamion cu remorcă marca Scania care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, paleți cu vată minerală şi cărămidă, din Serbia pentru o societate comercială din România.

Cu ocazia controlului mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat faptul că remorca nu avea aplicat sigiliu vamal, iar în interiorul acesteia au descoperit, ascunse prin metoda „capac”, mai multe cutii de carton ce conţineau ţigări fără timbru fiscal.

Persoana în cauză şi ansamblul auto au fost preluate de către polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți, în vederea inventarierii încărcăturii, dosar instrumentat sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat.

În continuarea cercetărilor, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T.


– Biroul Teritorial Mehedinți, începând cu ora 14.00, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară și patru mandate de percheziție auto. În urma percheziției unuia dintre autoturisme, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor suma de 190.835 euro și 10.000 de lei, iar proprietarul acestuia, un cetăţean român în vârstă de 42 de ani, a fost adus cu mandat la sediul instituţiei, pentru cercetări.

În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea totală de 110.697 pachete cu ţigări, diverse mărci. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 1.328.364 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi continuării cercetărilor de către poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți.

În cauză, cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar cei doi bărbaţi, cetăţeanul sârb și cetățeanul român, au fost reținuţi pentru 24 de ore, aceştia urmând să fie prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mehedinţi, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.