Închisoare cu executare pentru fostul secretar al primăriei din Gătaia, după ce...

Închisoare cu executare pentru fostul secretar al primăriei din Gătaia, după ce a cerut zeci de mii de euro șpagă pentru o retrocedare

0
DISTRIBUIȚI

Florin Gheța, fostul secretar al primăriei orașului Gătaia (județul Timiș) a fost condamnat, printr-o sentință definitivă a Curții de Apel Timișoara, la închisoare cu executare pentru luare de mită.

Vă reamintim că Florin Gheța, împreună cu Petre Iulian Paul și Olah Edgar Augustin, au fost ridicați de DNA Timișoara toamna trecută, după ce au cerut mită unui american de origine română pentru a „rezolva” problema retrocedării celor 40 de hectare de teren, moștenire de la bunica americanului.


În schimbul ajutorului, secretarul și cei doi complici i-au cerut bărbatului să le vireze 30.000 de euro în contul mamei unuia dintre ei, cu promisiunea că nu se vor atinge de bani decât după ce vor rezolva retrocedarea. De asemenea, au cerut 10.000 euro pentru cheltuielile pe care le vor face pentru a rezolva problema.

Inițial, Tribunalul Timiș îl condamnase, pe 12 martie, la cinci ani de închisoare prin contopirea pedepselor pentru luare de mită și trafic de influență. Gheța, care în octombrie 2019 a fost în arest preventiv, apoi eliberat sub control judiciar, a făcut apel la Curtea de Apel Timișoara, care a dat ieri sentința definitivă.

Astfel, pedepsele au fost „decontopite” și reduse, apoi contopite din nou „în pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani închisoare, la care adaugă sporul de 1/3 din pedeapsa ce nu se execută în integralitatea ei, respectiv 8 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani şi 8 (opt) luni închisoare, în regim de detenţie”, conform sentinței Curții de Apel Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.