Siguranța casei pe timpul primăverii: 8 sfaturi practice (P)

Siguranța casei pe timpul primăverii: 8 sfaturi practice (P)

0
DISTRIBUIȚI

Pentru acest sezon de primăvară, împreună cu Spy Shop (spy-shop.ro) ți-am pregătit o listă pe care să o bifezi în ceea ce privește siguranța casei tale. Chiar dacă această perioadă înseamnă practic, curățenie generală, nu strică să îți întărești stratul de securitate al casei.

Odată cu îmbunătățirea vremii, vei avea ocaziile perfecte pentru a implementa măsuri mai puternice de siguranță. În acest articol îți vom vorbi despre metodele prin care îți poți întări stratul de securitate al casei:

  • Verifică încuietorile
  • Inspectează ferestrele
  • Poți vedea clar vizitatorii?
  • Evaluează exteriorul casei
  • Cele mai bune practici de siguranță pentru momentele în care nu ești acasă
  • Gestiunea cheilor de rezervă
  • Inspecția și întreținerea sistemului de alarmă
  • Actualizarea unui sistem deja existent

 

  1. Verifică încuietorile

Ușile sunt cel mai comun punct de acces pentru jefuitori. Pentru a te asigura că apartamentul sau casa ta este sigură, ar fi indicat să verifici încuietorile fiecărei uși care are acces cu exteriorul. Pe lângă verificarea lor, ar trebui să testezi și calitatea. Fiecare ușă exterioară ar trebui să aibe o încuietoare robustă și în timp ce le verifici, examinează și grosimea ușii și închiderea ei, precum și rezistența ramei la o posibilă forță fizică.

Dacă ai depistat o problemă, nu ezită să chemi o persoană specializată în acest domeniu, pentru a înlocui piesa defectă. În cazul în care ai uși culisante din sticlă, va trebui să fii puțin mai atent în verificarea lor. Pe lângă încuietoarea standard în ce privește ușile culisante din sticlă, este recomandat să mai instalezi una care să blocheze accesarea (deschiderea) ușilor, în primul rând.

  1. Inspectează ferestrele

Atât ușile, cât și ferestrele pot fi puncte vulnerabile atunci când evaluezi securitatea casei. După ce ai verificat toate încuietorile ușilor care reprezintă puncte de acces, este timpul să treci la verificarea ferestrelor. Blochează toate geamurile și asigură-te că nu pot fi deschise prin forță. Dacă vreo încuietoare are probleme, poți oricând să cumperi una nouă și să o instalezi pe lângă.

În cazul în care ai casă cu etaj, nu exclude ferestrele de la etaj și verifică-le și pe acelea. Doar pentru că o fereastră se află la etaj, acest lucru nu o face inaccesibilă. Cei mai mulți spărgători vor prefera să folosească ferestrele de la etaj, pentru a păstra elementul surpriză și a-și duce la capăt misiunea.

  1. Poți vedea clar vizitatorii?

Inabilitatea de a vedea cine este la ușa de la intrare ar trebui să reprezinte o grijă pentru securitatea casei tale. Dacă nu poți vedea cu ușurință cine este la ușa atunci când primești o vizită, acest lucru poate fi folosit în avantajul unui eventual hoț. Majoritatea ușilor de intrare în casă au vizor integrat. Dacă ușa ta nu are unul, noi avem o soluție și mai bună decât clasicul vizor.

Ca soluție optimă, instalarea unei sonerii video reprezintă o alegere excelentă pentru siguranța casei tale. Cu un asemenea dispozitiv, te vei putea bucura de o cameră de supraveghere care va capta imagini ori de câte ori cineva se află în fața ușii de la intrare. Cele mai multe dispozitive de genul îți vor oferi comunicare bidirecțională pentru ca tu să poți comunica cu vizitatorul, fără a deschide ușa fizic.

  1. Evaluează exteriorul casei

Următorul pas în verificarea siguranței casei tale constă în evaluarea exteriorului proprietății, asta dacă stai la casă. Începe prin a merge până la stradă și vezi dacă poți observa ușa de la intrare. Mai apoi, plimbă-te prin curte și vezi dacă geamurile sunt vizibile. Dacă tufele sau gardul viu acoperă vederea clară către uși sau ferestre, ia în considerare scurtarea lor.

Să fii atent, de asemenea, și la zonele slab iluminate. Ariile întunecate din lateralul sau spatele casei pot reprezenta puncte vulnerabile și hoții le pot folosi în avantajul lor.


Dacă identifici astfel de zone, ar trebui să iei în considerare instalarea unor lumini exterioare. În acest caz, luminile activate de detecția mișcării joacă un rol mult mai bun decât ai crede, ele pot expune un eventual jefuitor și te pot scuti de deranjul unei intrări prin efracție.

  1. Cele mai bune practici de siguranță pentru atunci când nu ești acasă

Dacă plănuiești o vacanță de primăvară, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a lăsa casa în siguranță. Primul pas este să mergi la poștă și să anulezi sau să amâni primirea corespondenței pe perioada în care ești plecat. Dacă ai un abonament la ziar/revistă, pune-i pauză până te întorci. Motivul din spatele acestor sfaturi este faptul că odată ce corespondența ta se adună în cutia poștală, acesta este un semn clar că nimeni nu este acasă de mai mult timp.

Un alt lucru pe care îl poți face pentru a îți păstra casa protejată atunci când ești plecat, este să te abții de la a posta pe rețelele de social media vești despre vacanța ta. Nu îți expune planurile în mediul online și nu da informații despre perioadele în care vei fi plecat. Hoții ar putea să se folosească de acest lucru pentru că vor știi automat când au cale liberă în casa ta. Nu îți spunem să nu mai accesezi rețelele de social media deloc, îți spunem doar că este un lucru mult mai înțelept să aștepți până te întorci acasă, pentru a posta pozele artistice din vacanța mult dorită.

  1. Gestiunea cheilor de rezervă

Este un lucru normal să vrei să păstrezi o cheie de rezervă, nimeni nu vrea să rămână încuiat pe dinafară. Cu toate astea, va trebui să fii atent la ce faci cu cheile de rezervă. Ascunderea unei chei de rezervă în exteriorul casei încalcă regula de bază a securității casei; cei mai mulți hoți știu deja cele mai comune ascunzători pentru cheile de rezervă.

În loc să ascunzi o cheie afară, ai putea foarte bine să o dai unui vecin de încredere sau unui membru din familie. Dacă totuși nu ai suficientă încredere în cineva încât să îi încredințezi o cheie de rezervă, poți opta pentru un sistem de închidere a ușilor fără chei fizice. În acest fel, în loc de încuietoarea convențională, vei avea un mic panou cu o tastatura care îți va garanta accesul doar după introducerea unui cod. Ai putea să iei în considerare și încuietorile smart; acestea reprezintă încuietori ce pot fi accesate cu ajutorul telefonului mobil. Ele pot, de asemenea, să mențină un istoric al accesării ușilor și sunt programabile pentru a trimite alerte în funcție de acționarea lor.

  1. Inspecția și întreținerea sistemului de alarmă

Deținerea unui sistem de alarmă este o metodă excelență de protecție a casei împotriva spărgătorilor. Dacă ai unul, ai putea să adaugi și verificarea lui pe lista de curățenie din această primăvară. Cele mai multe panouri de control vor avea o funcție specială pentru testarea întregului sistem, pentru a te asigura că fiecare componentă funcționează în parametri normali. Dacă sistemul tău este monitorizat de către o firmă specializată, anunță operatorii că vei face niște teste, pentru a nu lua în seamă alarmele ce se vor declanșa în timp ce tu faci acest lucru.

Dacă ai integrat și camere de supraveghere în acest sistem, va fi necesară verificarea acestora și a direcției în care sunt îndreptate. Dacă sistemul tău include și dispozitive wireless, vei vrea să faci o mică inspecție și acelora. Nu scăpa nimic din vedere.

  1. Actualizarea unui sistem deja existent

Atunci când verifici sistemul de alarmă, este un lucru bun să iei în considerare vechimea echipamentului și să te gândești la o eventuală actualizare a celor mai vechi componente. Poate vei vrea să mai  adaugi un senzor de mișcare pentru a proteja o zonă pe care ai scăpat-o din vedere în planul inițial; poate vrei să optezi pentru senzori PIR care reprezintă un echipament nou și mult mai performant, ce elimină multe cazuri de alarme false. De asemenea, dacă ai camere de supraveghere cu rezoluții mici și slabe, recomandarea noastră este să optezi pentru cele HD.

Pentru proprietarii de case care încă au sistemul de alarmă cu acel panou cu o tastatură simplă, recomandăm trecerea la unul smart. Odată cu aceste sisteme, te vei putea bucura de o multitudine de funcții diferite care se vor plia minunat pe preferințele tale. Pe lângă un sistem de alarmă smart, ai putea să te gândești și la încuietori smart, iluminare smart și poți include chiar și echipamente antiincediu și dispozitive pentru siguranța fizică.