Timișoara 2021, „brainstorming” pentru proiectele care vor trebui regândite și adaptate în...

Timișoara 2021, „brainstorming” pentru proiectele care vor trebui regândite și adaptate în perioada de după pandemie

0
DISTRIBUIȚI

Asociația Timișoara 2021, înființată în anul 2011 pentru a pregăti dosarul de candidatură pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021, invită partenerii programului cultural ai viitoarei capitale culturale europene să reflecteze împreună asupra proiectelor comune care vor trebui regândite și adaptate în perioada de după pandemie.

Începând de astăzi, 4 mai, liderii unor organizații sau inițiative culturale timișorene pot împărtăși împreună cu publicul, pe pagina de Facebook Timișoara 2021, prin intermediul unor scurte intervenții filmate, difuzate sub genericul TransFormArt, gândurile lor despre transformările prin care trece viața culturală dar și soluțiile propuse pentru ca programele culturale să poată fi continuate, în încercarea de a contura o strategie comună pentru viața culturală din Timișoara, dar și din întreaga țară.

„Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara 2021, a transmis că „este timpul să regândim modul în care Timișoara va lumina orașul, țara, Europa, în anul Capitalei Culturale.


Noi, Asociația Timișoara 2021 și partenerii noștri, ne aflăm în fața unei provocări, de a dovedi că putem regândi și adapta proiectele noastre culturale, în condițiile actuale de distanțare socială, de izolare și cu diferite restricții. Împreună avem capacitatea de a ne adapta, de a trece – doar parțial, acolo unde se poate – în mediul online, de a modifica unele proiecte sau chiar de a le amâna, dar numai în scopul de a le continua în condiții de siguranță pentru public și artiști. Creativitatea este importantă pentru ca Timișoara să lumineze din nou, așa cum a făcut-o în momentele grele ale istoriei sale. Pentru că după această perioadă, lumea va fi altfel decât am cunoscut-o până acum, scena culturală și artistică are nevoie de TransFormArt, de exemple pozitive despre cum ne putem adapta de acum înainte”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.