Bilanțul inundațiilor în Timiș: zeci de case afectate și un drum blocat,...

Bilanțul inundațiilor în Timiș: zeci de case afectate și un drum blocat, după ce râul Timiș s-a revărsat

0
DISTRIBUIȚI

Zeci de case au fost inundate, în ultimele 24 de ore, în mai multe localități din Timiș, iar pompierii au fost nevoiți să evacueze persoanele din gospodăriile afectate și să salveze animalele care se aflau în pericol.

Cele mai multe intervenții au avut loc în satele Găvojdia, Zgribești și Slăbăgel. Pompierii au fost solicitați și în Lugoj, Făget, Bârna, Sacoșu Turcesc, Criciova și Știuca.

„În localitățile Găvojdia și Zgribești au fost inundate 16 case. De asemenea, pompierii au intervenit pentru evacuarea a două persoane dintr-o locuință din Găvojdia și au ajutat la evacuarea a doi cai în satul Sălbăgel. S-a mai intervenit pentru evacuarea apei din beciuri/subsoluri și curți inundate în localitățile Lugoj, Făget și Sărăzani (Bârna)”, a transmis, astăzi, ISU Timiș.

Autoritățile locale din Parța monitorizează râul Timiș care s-a revărsat și a inundat un drum.


Deocamdată, în zonă, locuințele nu sunt în pericol. „Drumul este blocat, apa depășind 40 de cm, însă există rute ocolitoare pentru traficul rutier”, mai spun cei de la ISU Timiș.

Digul de la Uliuc este în continuare sub monitorizare. Pompierii militari și specialiștii Administrației Bazinale de Apă Banat au intervenit ieri în zonă, la subtraversarea de pe malul stâng al râului Timiș, blocând infiltrațiile produse de debitul mare de apă. Pompierii au pus saci cu nisip în zonele de risc.

UPDATE La Stația Hidrologică Grăniceri, nivelul apei a ajuns la faza a treia și este în creștere ușoară. În prezent nu este niciun pericol major de inundații, însă, în continuare, Timișul se află sub incidența codurilor de avertizare meteorologice și hidrologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.