Intervenții la foc continuu, în zonele inundate din vestul țării. Imagini surprinse...

Intervenții la foc continuu, în zonele inundate din vestul țării. Imagini surprinse de salvatori

0
DISTRIBUIȚI

Imagini dezolante în zonele inundate din județul Caraș-Severin. Pompierii au fost chemați să evacueze apa strânsă în beciurile, curțile și gospodăriile din mai multe localități. În județul Timiș nu sunt probleme deosebite, la această oră, anunță autoritățile, dar pericolul nu a trecut. În continuare sunt în vigoare avertizări ale meteorologilor și hidrologilor.

Doar astăzi, echipaje de pompieri militari de la Detașamentul de Pompieri Caransebeș au fost solicitați de 13 ori să evacueze apa din beciuri, curți și fântâni, în Caransebeș, Oțelu Roșu, Iaz și Voislova. „Detașamentul de Pompieri Reșița a intervenit în Dezești la două beciuri, o fântână și mai multe grădini, în Remetea Pogănici – la câteva curți din apropierea digului și în Reșița pentru evacuarea apei infiltrate în subsolul unui bloc, în zona Lunca Pomostului”, a anunțat, sâmbătă seară, ISU Caraș-Severin.

În județul Timiș, astăzi au fost probleme în zona Parța, unde apele au inundat terenuri agricole și drumul județean pe un tronson de 20 de metri.


Circulația rutieră s-a desfășurat pe o rută alternativă. 

Pericol a fost și în zona Uliuc, unde specialiștii Apelor Banat au ținut sub supraveghere un dig de la marginea localității în care s-a infiltrat apa. Aceștia au intervenit la subtraversarea de pe malul stâng al râului Timiș, amonte de calea ferată, și au blocat infiltrațiile apărute din râu.

Codul portocaliu emis astăzi de meteorologi, valabil și în Hunedoara, Arad, Caraș-Severin și Timiș expiră mâine dimineață, 21 iunie, la ora 6:00. Sunt anunțate averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 35-40 l/mp și izolat, 50 l/mp.

Codul galben emis de meteorologi valabil și în județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș este în vigoare până mâine, 21 iunie. Sunt anunțate descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și, izolat, 40 l/mp.

(foto: ISU Caraș-Severin, Prefectura Timiș)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.