Grindeanu, despre tehnologia 5G: E foarte important ca lumea să fie convinsă...

Grindeanu, despre tehnologia 5G: E foarte important ca lumea să fie convinsă că nu sunt efecte negative. Ce face ANCOM în toamnă

0
DISTRIBUIȚI

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) începe, în toamnă, o campanie de informare pentru a explica tehnologia 5G. Anunțul a fost făcut de Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.

„În această toamnă o să dăm drumul la o campanie de informare pentru a explica mai bine ce înseamnă 5G”, a spus Sorin Grindeanu, la Interviul Digi24.ro.

Întrebat despre opiniile anti-5G, fostul premier a spus: „De fiecare dată când omenirea a făcut un salt tehnologic au existat și aceste luări de poziție. Când am trecut de la locomotivele cu aburi, mulți specialiști spuneau că dacă trenul merge cu mai mult de 40 km/h se lichefiază organele. (…)

Știți că s-a lansat în arealul Centrului vechi o zonă în care există 5G și am primit o scrisoare prin care îmi spuneau că în acea zonă bărbații își bat mai mult femeile. Eu nu vreau să trimit nici în derizoriu, e foarte important ca lumea să fie convinsă că nu sunt efecte negative.


(…)

Eu i-aș asigura pe toți cei care se gândesc la teorii ale conspirații că lucrurile nu stau așa. Ba chiar mai mult, noi, în urmă cu 8 luni, am lansat un site care e www.monitor-emf.ro, în care poți vedea în timp real toate radiațiile, nivelul lor în diverse locații, 24 de ore din 24. N-a existat nicio perioadă, măcar o singură dată să se depășească măcar un sfert din limita admisă. (…)

E foarte normal ca oamenii să aibă temeri, e o problemă care n-a fost explicată foarte bine la început la nivel mondial”.

Președintele ANCOM a detaliat și care a fost procedura în ceea ce privește blocarea site-urilor care ar fi furnizat știri false în perioada în care a fost instituită starea de urgență.

„GCS făcea analiza diverselor siteuri, acea analiză se trimitea la MAI care dădea un ordin militar, iar ANCOM punea în aplicare, în perioada stării de urgență. Și s-au stopat diverse siteuri. În acest moment nu mai avem această pârghie. Dar și dacă ar fi, noi am putut să stopăm acele siteuri dacă erau pe platforme din România”, a explicat președintele ANCOM, pentru că instituția nu are pârghii de acțiune în cazul materialelor găzduite pe platforme din afara României.

Cu privire la licitația 5G, România a semnat cu SUA un memorandum, în vara anului trecut, care este necesar să fie transpus în legislația națională. „Acest memorandum trebuie să îl și aplicăm. Să îl transpunem în legislație. Fie prin Parlament, fie la nivelul Guvernului. Suntem blocați în acest moment pentru că încă nu s-a transpus acest memorandum în lege. Iar eu nu îmi permit să fac licitație atâta timp cât există un memorandum”, a explicat Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.