Lectură… alertă în Piața Libertății. Timișorenii, invitați să ia parte la ConCentrica

Lectură… alertă în Piața Libertății. Timișorenii, invitați să ia parte la ConCentrica

0
DISTRIBUIȚI
ConCentrica, 2017

Piața Libertății va fi joi, 25 iunie, începând cu ora 12:00, locul de desfășurare al evenimentului ConCentrica, organizat de Biblioteca Județeană Timiș ”Sorin Titel”, care a ajuns la cea de-a V-a ediție.

Evenimentul, prin care se dorește promovarea lecturii publice, este, așa cum îl numește directorul bibliotecii, Tudor Crețu, „o lectură… alertă”. Va fi lecturat integral volumul Celălalt geamăn, (Facla, 1972), de Traian Dorgoșan (1935 – 2017), „regele” boemei timișorene și unul dintre cei mai rafinați autori ai generației sale. Sub titlul Imperiul marelui ridicol, B.J.T. a realizat în 2019 integrala poetică Traian Dorgoșan.

„Este o ediție mai specială și limitată, în sensul în care respectă și încearcă să integreze artistic contextul anului 2020.


Se va respecta distanțarea impusă între participanți, iar numărul acestora va fi mai redus în acest an, undeva la 50 de persoane, față de o mie câte au fost la prima ediție. Dacă prezența oamenilor e acum mai problematică, vom încerca să facem o expoziție care va fi parte a evenimentului”, spune Tudor Crețu despre eveniment.

Biblioteca județeană, care și-a adjudecat în 2012 și 2013 trofeul de „Cea mai bună bibliotecă din România” la Gala Industriei de Carte Bun de Tipar, a lansat în ultimii ani mai multe proiecte care au redescoperit forme de exprimare neconvenționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.