Primarul Robu nu comentează înjurăturile lui Ioan Nasleu la adresa redactorului-şef PRESSALERT,...

Primarul Robu nu comentează înjurăturile lui Ioan Nasleu la adresa redactorului-şef PRESSALERT, dar e dispus să ia apărarea jurnalistului din „principiu”

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu s-a ferit să vorbească „punctual” despre înregistrarea audio în care directorul Pieţe SA, Ioan Nasleu, îl înjură pe Dragoş Boţa, redactorul-şef PRESSALERT. Edilul-şef al Timişoarei s-a pronunţat însă, pe „principii”, în favoarea jurnalistului în acest caz, deşi a ţinut să sublinieze că părerea sa personală despre acesta nu s-ar schimba.

Primarul Timişoarei a fost întrebat la videoconferinţa de astăzi despre înregistrarea în care Ioan Nasleu îl jigneşte grav pe Dragoş Boţa, jurnalistul chestionându-l pe tema unei fotografii în care directorul Pieţe SA pare cu ochii închişi, singur la o masă cu pahare şi sticle.


„Nu o comentez nicicum, domnul Ionuţ Nasleu este, din păcate, a făcut preinfarct după câte am înţeles, eu nu discut cazul punctual. Discut principii. Nici domnul Nasleu, şi nimeni, nimeni nu trebuie să folosească limbaje agresive, să ameninţe pe cineva. Jurnaliştii evident că e nepermis să fie ameninţaţi, indiferent de cât de ticăloşti sunt, pentru că unii sunt ticăloşi, să spunem lucrurilor pe nume… Indiferent cât de ticăloşi ar fi există instanţe, într-un stat civilizat, şi trebuie să se recurgă la instanţe. Nu la ameninţâri şi jigniri. Voi fi apărătorul oricui, oricât de nedrept a fost cu mine, cât m-a jignit şi calomniat în timp, în faţa oricui îl ameninţă sau îl pune în pericol cu ceva. Voi fi apărător!”, a spus Nicolae Robu.

Părerea mea despre persoana pe care aş fi dispus să o apăr nu s-ar schimba, dar trebuie să operăm în principii. Să avem nişte valori, pe care nu numai să le enunţăm, ci să dovedim că le respectăm, că le simţim, le trăim prin modul în care trăim”, am ai precizat Robu.

Vă reamintim că și Nicolae Robu a avut în dese rânduri, în trecut, ieșiri virulente la adresa jurnaliștilor, reprezentanți ai presei timișoreane protestând și în urmă cu o lună față de atitudinea și limbajul edilului-șef.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.