„Ultra iertătorul” Nicolae Robu, despre limbajul folosit uneori şi pe care nu-l...

„Ultra iertătorul” Nicolae Robu, despre limbajul folosit uneori şi pe care nu-l consideră jignitor: „Erau aşa, ironii cu tentă academică”

4
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu consideră că el nu jigneşte când se adresează aşa cum a făcut-o în cazul unor jurnalişti care nu-i plac şi nu numai, ci aplică ironii fine, cu tentă „academică”, lucru care admite că-i face plăcere. Primarul Timişoare a precizat însă că se autocenzurează de cele mai multe ori, altfel, ar fi plin de idei la acest capitol.

Nicolae Robu continuă să nu răspundă la întrebările adresate de unii jurnalişti incomozi, inclusiv cele ale redactorului-şef PRESSALERT.ro, Dragoş Boţa. Primarul Timişoarei spune că îşi menţine această poziţie până la prezentarea unor scuze publice din partea „calomniatorilor” şi că el e „ultra iertător”. Edilul-şef a ţinut un nou mini-discurs la videoconferinţa de astăzi după ce doar a pus ochii pe o astfel de întrebare, la care a refuzat să răspundă.

„Nu obosesc nici eu în a avea aceeaşi atitudine. Eu nu jignesc pe nimeni. Apropo de jigniri, fac nişte legături… Dom’le, eu sunt ultra iertător, dar gestul de scuze publice să fie făcut şi atunci chiar dacă nu uit, pot ierta şi pot discuta. Că nu trebuie să fim prieteni, dar să discutăm, cred că am putea, dar cu o condiţie, nu o să obosesc niciodată să fac aşa cum fac la fiecare conferinţă (n.r.


– trântind mâna pe pagina de întrebări necitite) de presă, cu zâmbetul pe buze, după cum vedeţi, şi niciun pic de încrâncenare. Şi Doamne Fereşte eu nu jignesc, câteodată, om sunt şi eu, nu sunt robot. Îmi mai ies din fire, mai fac câte o ironie. Asta îmi şi place, recunosc, dar mă abţin, că am foarte multe idei la capitolul ironii… m-am autocenzurat de fiecare dată. M-am autocenzurat şi pentru că am văzut că uneori nu sunt receptate. Chiar dacă ele erau aşa ironii cu tentă academică. În mediul academic se practică şi intercolegial şi cu studenţii. Toată lumea are simţul umorului, savurează chiar, …tolerează. Dar am văzut că în postura asta lucrurile sunt receptate altfel şi atunci de cele mai multe ori mă autocenzurez. Dar câteodată dau drumul la porumbei, cum se zice”, a explicat Nicolae Robu.

În mai multe rânduri, în trecut, edilul-șef i-a numit pe jurnaliști „mizerabili, imbecili” sau „lichele, oameni cu suflet negru și minte puțină”.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.