CJ Timiș despre scandalul de la Asociația TM2021: Nu putem schimba statutul...

CJ Timiș despre scandalul de la Asociația TM2021: Nu putem schimba statutul fără să știm despre ce este vorba

2
DISTRIBUIȚI

Adrian Negoiță, reprezentantul Consiliului Județean Timiș în ședința Consiliului de conducere a Asociației Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii, face apel la calm în contextul situației generate de declarația primarului Nicolae Robu, potrivit căruia administrația pe care o conduce ar trebui să preia funcționarea proiectului.

Contactat de PRESSALERT, Negoiță a explicat de unde au pornit discuțiile contradictorii din ședința Consiliului de conducere a asociației, care a avut loc miercuri după-amiază.

„Noi, cei de la consiliul județean i-am dat dreptate domnului primar că trebuie modificat statutul pe anumite articole, în ceea ce privește execuția, directorul executiv, directorul operațional, ca să fie foarte clar fiecare ce are de făcut, să se delimiteze mai clar, pentru că erau momente în care se încălecau deciziile.

Dar în board s-a venit cu un statut făcut de domnul Clipa, la dispoziția domnului primar, complet modificat, din temelii. Și pe bună dreptate, toată lumea a zis că trebuie discutat. Nu putem aproba așa. Domnul primar s-a enervat și a făcut declarația pe care a făcut-o. E problema dânsului. Nu putem schimba (n.r, statutul) așa, fără să știm despre ce este vorba. Puteam discuta chiar și o noapte, articol cu articol”, a declarat Adrian Negoiță, reprezentantul Consiliului Județean Timiș în ședința Consiliului de conducere a Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Potrivit lui Negoiță, nu există niciun pericol ca asociația, așa cum există ea acum, să fie dizolvată, în contextul declarațiilor primarului Nicolae Robu. 

„Din punct de vedere juridic nu poate fi dizolvată la cererea unui membru.


Ea (n.r, asociația) trebuie dizolvată tot cu aprobarea Adunării Generale, nu poate primăria să o dizolve. Cred că trebuie să privim lucrurile cu calm, sunt probleme de fond, e foarte multă lume nemulțumită. Dacă vrea domnul primar să își asume – e problema dânsului”, a mai precizat Negoiță.

În ședința de miercuri, membrii Consiliului director au stabilit că Adunarea Generală a asociației se va întruni în 14 iulie, acesta fiind forul îndreptățit să ia decizii cu privire la modificări ale statutului asociației.

Ce spune statutul actual

Consiliul director este format din 8 persoane: Horațiu Rada – președinte, reprezentantul mediului economic, Nicolae Robu – reprezentantul Primăriei Timișoara (președinte onorific al asociației), Călin Dobra – reprezentantul Consiliului Județean Timiș, un reprezentant al Ministerului Culturii – cu rol consultativ, Claudiu Ilaș – reprezentantul sectorului cultural instituțional, Ion Caramitru – personalitate publică din domeniul culturii, Mihai Gafencu – reprezentant al scenei culturale independente și al sectorului industriilor culturale și creative și Ulrich Fuchs – expert internațional.

Adunarea Generală a asociației este organul suprem de conducere al acesteia și este compus „din totalitatea asociaților care au fost confirmați până la data convocării și care asigură realizarea obiectivelor stabilite prin statut”.

Potrivit statutului, Adunarea Generală se convoacă de Consiliul director și este legal constituită în prezența a cel puțin jumătate plus unu din numărul total de mebri cu drept de vot.

Printre altele, Adunarea generală modifică actul constitutiv și statutul și dizolvă și lichidează asociația și stabilește destinația bunurilor după lichidare.

Orice decizie a Adunării Generală a asociațiilor este pusă în executare de Consiliul director. Asociația se poate dizolva prin decizia Adunării Generale a Asociaților, cu două treimi din votul membrilor asociației.

2 COMENTARII

  1. Rusinos si regretabil pentru Timisoara tot circul asta care arata ca nu numai politicienii sunt aia negri si rai, ci si oameni care erau considerati …de cultura:(((. Chiar nu se poate trai fara a lua cu 2 maini tot ce se poate dar si ce nu se poate lua?!

  2. Nu pot să cred că se miră cineva
    Așa a procedat in toate cazuril de consilii de administrație a societăților consiliului local precum și AGA acestora și alte instituții cum ar fii teatrul maghiar
    Acum cred ca se lucrează la găsirea soluțiilor de schimbare a membrilor consiliului local și chiar Judetean cu tot cu președinte și vicepreședinți
    Va urez mult noroc bun in alegeri
    Cu drag

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.