Decizia primarului Robu cu privire la strângerea de semnături în precampanie. Ce...

Decizia primarului Robu cu privire la strângerea de semnături în precampanie. Ce îi transmite USR-istului Fritz

1
DISTRIBUIȚI

Fiindcă își tratează competitorii „cu spirit sportiv, de desăvârșit fairplay”, primarul Timișoarei anunță că a dispus aprobarea „imediată” a tuturor solicitărilor cu privire la amplasarea unor standuri pentru strângerea de semnături în precampania electorală, în baza unui aviz eliberat de DSP pentru unul dintre partidele intrate în competiție.

În contextul pandemiei, Nicolae Robu spune că aprobarea primăriei pentru amplasarea standurilor în care candidații să strângă semnături pentru alegerile locale este condiționată de eliberarea de către DSP a unui aviz. Un astfel de aviz, spune Robu, a fost dat Partidului Verzilor.

„Din dorința de a nu greși și, prin greșeli, să ajungem, cumva, să punem în pericol sau chiar să afectăm sănătatea unor oameni nevinovați, am dispus ca pentru orice solicitare venită de la partidele politice sau de la candidați independenți, pentru instalarea în oraș a unor standuri de strângere de semnături -mese, corturi etc-, să se dea aprobare imediat, dar să se menționeze că aprobarea poate fi folosită doar cu aviz favorabil din partea DSP.

(…) Având în vedere avizul dat de DSP solicitării Partidului Verde, noi, de pe poziția noastră fobică la adresa birocrației și pierderii de timp în general, extrapolăm valabilitatea acelui aviz, conex tuturor solicitărilor, atât deja depuse la Primărie, cât și viitoare, ale tuturor celorlalte partide și îl considerăm Anexă implicită la aprobarea PMT”, a explicat Nicolae Robu, cu precizarea că a dispus și acordarea eliberării aprobării primăriei chiar în ziua solicitării, dacă aceasta s-a făcut până la ora 12, „pentru că noi ne tratăm competitorii, inclusiv pe cei ce nu ne respectă, cu spirit sportiv, de desăvârșit fairplay”.

Anunțul vine la câteva zile după ce contracandidatul său la Primăria Timișoara Dominic Fritz, candidatul USR PLUS, a scris pe pagina sa de Facebook că administrația Robu îi condiționează emiterea autorizației pentru amplasarea unor corturi de campanie în oraș de prezentarea unui aviz eliberat de Direcția de Sănătate Publică.

„(…) Un alt partid, al cărui candidat se zbate cu disperare să mă determine să-i pronunț numele, pomenindu-mă zi de zi (negativ, evident), a ales să nu solicite avizul DSP, ci să se victimizeze că Primăria îi pune «bețe-n roate».


Incredibil până unde poate merge tupeul! Minciună ordinară, evident (…) Dar, nu-i nimic, asta e! Acesta-i “noul mod” de a face politică, aceștia sunt “oamenii noi”! Eu nu voi intra niciodată în polemici cu astfel de oameni! Și sunt convins că și în privința lor, e valabil celebrul vers al Marelui Nostru Poet Mihai Eminescu -om “vechi” și acesta, ca noi, cei mulți din țara asta, de toate vârstele, inclusiv mulți-mulți, foarte mulți tineri, “vechi” prin prisma valorilor ce ne ghidează în viață!-: “Ce e val ca valul trece”. Și trece tocmai pentru că tinerii care cu sufletul curat chiar și-au pus speranțe într-un “altceva”, se lămuresc pe zi ce trece că cineva i-a amăgit, a profitat de buna lor credință, de aspirația lor legitimă la un mai bine, a profitat în interese personale sau de grupuri -unele inclusiv oculte!-, interese total străine idealurilor lor!”, a spus Robu.

La rândul său, și Dominic Fritz îl acuză pe Robu de minciună. El spune că are un răspuns de la Direcția de Sănătate Publică, în care instituția îi confirmă că eliberarea unui astfel de aviz pentru amplasarea standurilor de campanie nu face parte din actele de reglementare emise de DSP.

„Este o minciună foarte, foarte penibilă. În 9 iulie am trimis prima adresă la primărie, am primit un răspuns în 15 iulie în care președintele comisiei de avizare a adunărilor publice ne solicită să prezentăm în prealabil avizul DSP. (…) Am dat telefoane și DSP ne-a spus că nu există acest aviz. Am făcut în 20 iulie o adresă oficială la DSP. Am așteptat încă o săptămână până când ieri, în 29 iulie, am primit un răspuns din partea DSP în care scrie DSP Timiș este în măsură să comunice că avizul epidemioplogic solicitat nu face obiectul actelor de reglementare sanitare emise de institutia DSP Timiș”, i-a răspuns Fritz lui Robu.

Candidatul URS PLUS la Primăria Timișoara îl acuză, în context, pe primar că „se folosește de instituții publice pentru scopuri politice”.

„De ce se joacă jocurile astea? De ce DSP joacă jocul domnului Robu? DSP este o direcție județeană, acolo e un director nou, o doamnă directoare care face parte din PNL, domnul Robu e președintele PNL. Deci e foarte clar că se folosește de instituții publice pentru scopuri politice”, a mai spus Fritz.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.