Frumusețile patriei promovate prin muzică techno: timișorenii Les Gourmands pornesc proiectul Passport...

Frumusețile patriei promovate prin muzică techno: timișorenii Les Gourmands pornesc proiectul Passport for Romania

0
DISTRIBUIȚI
Echipa care a realizat primul episod din Passport for Romania. Foto: George Bufan

Pasiunea pentru călătorii și muzică împărtășită de duo-ul timișorean Les Gourmands a dat naștere unui proiect care poartă numele de Passport for Romania, care-și propune să aducă în fața publicului povești muzicale unice, derulate în cele mai frumoase locuri din țara noastră.

„După cum bine știm cu toții, situația pandemică ne-a făcut să ne adaptăm noilor reguli și să mutăm totul în mediul online. Ideea a fost simplă, România merită să fie promovată cu orice ocazie, iar The Passport își propune să o facă prin intermediul muzicii techno, din cele mai interesante și inedite locații din țara noastră. Credem cu tărie că beneficiile vor fi foarte mari atât pentru turismul din România cât și pentru varietatea culturii muzicale românești“, spun Marius Filipescu și Mihai Iova, cei doi artiști care au devenit cunoscuți publicului sub numele de Les Gourmands care au inițiat această idee.

Proiectul a fost format în toamna anului 2017 din pasiunea pentru muzica progressive house și techno împărtășită de cei doi, iar aparițiile lor din orașul nostru s-au derulat sub genericul The Passport și Techno Cafe.


Cu doi ani în urmă, duo-ul a participat la scena techno a festivalului Rock la Mureș, iar prin seria de podcasturi intitulate „Spices“ timișorenii propun celor interesați apariții muzicale care oferă după cum spun ei emoție și energie faină.

Duo-ul timișorean Les Gourmands

Primul episod din seria Passport for Romania va fi difuzat live streaming marți, 28 iulie, de la ora 19, pe pagina de Facebook a duo-ului, fiind realizat la lacul Bâlea din munții Făgărașului.

„Înregistrarea setului live a avut loc pe 8 iulie și suntem foarte nerăbdători să vă prezentăm prima ediție. Cât despre viitoarele proiecte nu vă putem dezvălui prea multe, doar faptul că ne propunem să surpindem cu fiecare ediție viitoare, atât prin locația aleasă cât și prin artiștii care ni se vor alătura“, ne-au mărturisit cei doi timișoreni care alcătuiesc acest proiect muzical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.