Jucătorii lui ASU Poli care nu au fost contacţi direcţi au „verde”...

Jucătorii lui ASU Poli care nu au fost contacţi direcţi au „verde” la reluarea pregătirilor. Care e starea celor doi jucători depistaţi pozitiv

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

Veşti bune pentru o parte din fotbaliştii alb-violeţi. Jucătorii lui ASU Politehnica Timişoara care nu au fost contacţi direcţi ai lui Raul Vidrăsan, ultimul component infectat cu COVID-19, pot relua de mâine, în condiţii speciale, antrenamentele. În altă ordine de idei, întreg lotul şi staff-ul clubului, vor efectua următoarea testare pentru depistarea noului coronavirus lunea viitoare.

La recomandarea DSP, ASU Poli nu a mai făcut testare ieri pentru cei care nu o făcuseră joi, deoarece rezultatele ar putea să nu fie relevante 100%. 18 jucători şi antrenorul Octavian Benga se testaseră joia trecută iar pe lângă portarul Mario Contra, depistat pozitiv a fost şi Raul Vidrăsan, după ce iniţial testul său a fost neconcludent. Portarul nu mai participase la antrenamente, el contactând virusul în weekend-ul precedent la o înmormântare în familie.


În schimb, el s-a văzut cu Vidrăsan, jucător care până marţea trecută a participat la antrenamente. Pe 21 iulie a fost şi ultima şedinţă de pregătire, tot pe grupuri, iar contacţii direcţi ai lui „Vidră” au intrat în izolare imediat. Clubul suspendând şi antrenamentele în mod preventiv după ce mijlocaşul a dat şi el semne ale bolii. O parte dintre contacţii direcţi s-au testat joi şi au primit rezultate negative, dar DSP Timiş a recomandat o nouă testare pentru toată lumea la 10-12 zile distanţă pentru a fi considerată cu adevărat concludentă.

Altfel, cei care nu au luat contact direct cu Vidrăsan pot relua antrenamentele, dar doar în spaţiu deschis. ASU Politehnica anunţând că de mâine pregătirea se va desfăşura doar la Baza 2 Politehnica. „Ceilalţi, care nu au avut contact direct, conform legislaţiei în vigoare, îşi continuă viaţa normală, de mâine pot face antrenamente. Ne consultăm cu DSP-ul în tot ceea ce facem! După ce facem testele lunea viitoare şi după ce ne consiliem cu cei de la DSP vom şti ce avem de făcut legat de restul antrenamentelor, modul de desfăşurare al lor sau, eventual, disputarea unor jocuri amicale”, a declarat Marius Cociu, managerul sportiv al Politehnicii Timişoara.

Cert e că echipa timişoreană rămâne deocamdată fără amicale disputate în această vară, cele cu Dumbrăviţa, iniţial programat miercuri, şi cel cu Viitorul Pandurii, sâmbătă, fiind imposibil de disputat. Altfel, starea jucătorilor infectaţi este una general bună. Mario Contra a fost deja externat ieri, în timp ce Raul Vidrăsan, internat la Spitalul CFR din oraş, se poate externa în cursul zilei de azi, ambii vor urma însă să petreacă mai multe zile de izolare la domiciliu conform protocolului medial în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.