Nicolae Robu anunță că TM2021 e acum „la adăpost”: „Văd că încep...

Nicolae Robu anunță că TM2021 e acum „la adăpost”: „Văd că încep atacurile politice ale unor oameni mizerabili care nu iubesc Timișoara”

1
DISTRIBUIȚI

„Am asigurat o securizare a proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană. Acum este la adăpost”, a declarat, astăzi, primarul Nicolae Robu, care a lansat un atac la adresa „unor oameni mizerabili” care ar trimite scrisori prin care transmit faptul că primăria nu are capacitatea să gestioneze proiectul.

„Noi am asigurat o securizare a proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană. Acum este la adăpost. Văd că încep atacurile politice ale unor oameni mizerabili care nu iubesc Timișoara de niciun fel. Trimit scrisori peste tot prin care încearcă să inducă ideea că nu există capacitatea de a ne achita de obligațiile asumate. Există această capacitate! N-am dezamăgit niciodată. (…) Nu mai există credibilitate pentru toți cei care nu au făcut nimic în viața lor și vin să împroaște cu noroi în ceea ce au făcut și fac alții. (…) Pot să scrie unde doresc, că cei de acolo se informează, nu iau decizia pe baza unei scrisori semnată de  X-ulescu aspirant la mai știu eu ce forță politică sau persoană, nu contează.


Ăștia-s oamenii care vor să gestioneze treburile Timișoarei. (…) Dar judecă timișorenii, în curând vine și momentul în care vom fi cu toții judecați și atunci se va vedea”, a spus Nicolae Robu.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care, prin Casa de Cultură, primăria anunță că asociațiile și fundațiile care doresc să depună proiecte culturale pentru Timișoara 2021 o pot acum face, în scopul atribuirii contractelor de finanțare nerambursabilă. Vor fi alese acele proiecte care reprezintă angajamente din dosarul de candidatură Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

Suma alocată acestui prim apel este de 3 milioane de lei, iar data până la care se pot depune proiecte este 3 august, ora 16:00.

„Jurizarea va fi făcută de către o comisie formată din personalități de prim rang ale culturii timișorene – directorul operei române – dacă nu dorește, își numește o persoană, directorul teatrului național, directorii teatrului maghiar, teatrului german, filarmonicii. Comisia va fi constituită printr-o dispoziție a primarului sau prin hotărâre de consiliu local, nu știu cum vom proceda. Totul se va desfășura corect, transparent”, a explicat primarul.

Propunerile de proiecte se depun la sediul Casei de Cultură, iar rezultatele vor fi afișate în 15 august. Sunt mai multe criterii pe care cei care vor să depună proiecte trebuie să le îndeplinească: dimensiunea europeană care evidențiază diversitatea, implicarea publicului, excelență artistică, interdisciplinaritate și/sau originalitate, cooperare între instituțiile de cultură publice și artiștii sau grupurile artistice independente, concentrarea asupra spațiului public, cultura văzută ca motor al dezvoltării și inovării, componenta educațională, crearea de oportunități, contribuția la o moștenire de lungă durată și fezabilitatea financiară și tehnică. Toate detaliile tehnice se regăsesc aici.

1 COMENTARIU

  1. (…) Dar judecă timișorenii, în curând vine și momentul în care vom fi cu toții judecați și atunci se va vedea”, a spus Nicolae Robu.

    HAHAHAHAHAHHAHAHAHAAA. iti si bati joc, nu-i asa? sa ai pijamalele pregatite

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.