Noi măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului, adoptate de CJSU Arad. În...

Noi măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului, adoptate de CJSU Arad. În ce situații devine obligatorie masca

0
DISTRIBUIȚI

Prefectul Județului Arad, Gheorghe Stoian, a convocat astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad în vederea adoptării unor noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, a fost adoptată Hotărârea CJSU Arad cu nr. 37 din 31.07.2020, ce cuprinde, printer altele, următoarele măsuri:

Art. 1. Începând cu data de 01.08.2020, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele începând cu vârsta de 5 ani, în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri, oboare, piețe/târguri săptămânale etc., în incinta aeroportului, stațiilor CFR, autogărilor, pe persoane și în stațiile mijloacelor de transport în comun situate pe teritoriul administrativ al Județului Arad, pe toată perioada stării de alertă.

Art. 2. Începând cu data de 01.08.2020 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție la toate evenimentele, de orice natură, unde există aglomerări de persoane, pe raza județului Arad, desfășurate atât în interior, cât și în exterior, pe toată perioada stării de alertă.

Art.


3
. Începând cu data de 01.08.2020 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toți angajații agenților economici la intrarea și la ieșirea din schimburi, pe toată perioada stării de alertă.

Art. 4. (1) Începând cu data de 03.08.2020 se poate institui obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele începând cu vârsta de 5 ani, în zonele aglomerate, pe toată perioada stării de alertă.

(2) Comitetele locale pentru situații de urgență vor stabili prin hotărâri proprii, adoptate până la data de 03.08.2020, zonele intens circulate, de pe raza fiecărei unități administrativ-teritoriale, unde va fi instituită obligativitatea purtării măștii de protecție.

(3) Zonele intens circulate prevăzute la alin. (2) vor fi semnalizate corespunzător și aduse la cunoștiința populației prin orice mijloace de informare, prin grija autorităților publice locale.

De asemenea, în cazul nerespectării obligațiilor de către operatorii economici, autoritățile publice locale vor lua de îndată măsura suspendării temporare a autorizației de funcționare a agentului economic, la solicitarea organelor constatatoare.

În plus, autoritățile publice locale îi vor atenționa, în termen de trei zile, pe toți organizatorii de evenimente, cu privire la obligativitatea respectării tuturor actelor normative cu privire la prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2, inclusiv în legătură cu numărul maxim de participanți (20 de persoane în spații închise și 50 de persoane în spații deschise).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.