Zeci de migranți fără forme legale, găsiți în Timișoara în urma unei...

Zeci de migranți fără forme legale, găsiți în Timișoara în urma unei acțiuni a Poliției de Frontieră. Unde se aflau

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, în cooperare cu poliţişti din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş şi lucrători din cadrul Centrului Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara, au depistat astăzi, în cadrul unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale desfăşurate pe raza municipiului Timişoara, 55 de cetăţeni afro-asiatici, solicitanţi de azil in ţara noastră sau cu permise de muncă, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

„În data de 3 iulie 2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș, în cooperare cu poliţişti din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş şi lucrători din cadrul Centrului Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanților de Azil – Timișoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, în jurul orei 8.00, aceştia au identificat, cazaţi la mai multe pensiuni de pe raza localităţii Timişoara, 55 de cetăţeni străini.


În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că cetățenii străini sunt cincizeci şi trei de bărbaţi, o femeie şi un minor. Aceştia sunt cetăţeni din Bangladesh, Siria, Iran şi Irak, care au permise de muncă şi documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara”, a transmis Poliția de Frontieră.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că cetăţenii străini aveau în intenţie să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei. După finalizarea tuturor verificărilor, poliţiştii de frontieră urmează să îi îndrume pe solicitanţii de azil spre centrele de cazare din ţară unde sunt înregistraţi, iar cei cu permise de muncă sunt consiliaţi de către lucrătorii Inspectoratului General pentru Imigrări să respecte scopul şi dreptul de şedere pe teritoriul României.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.