Adrian Orza s-a retras din cursa pentru Primăria Timișoara: „Unele partide negociază...

Adrian Orza s-a retras din cursa pentru Primăria Timișoara: „Unele partide negociază funcții exact cu cei pe care pretind că ar dori să îi schimbe”

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul local independent Adrian Orza a anunțat în această seară, prin intermediul unei postări pe Facebook, că nu va mai candida pentru funcția de primar al Timișoarei, declarându-se dezamăgit de faptul că interesele politice primează printre prioritățile celor aleși sau ale celor care își doresc să fie aleși în administrația locală.

„Nu mai candidez! Mi-am dorit o coaliție închegată administrativ, care să determine o schimbare în viața Timișoarei. O etichetez «coaliție administrativă» cu argumentul că, nu doar pentru mine, dar și pentru tot mai mulți cetățeni, doctrinele politice pălesc în fața rânduielii administrației publice locale. Oamenii își doresc o administrație flexibilă, dar profund serioasă. Administrația nu se poate construi cu lozinci, cu mesaje populiste generate de amatori.


Nici cu povești inventate. Avem destule! Prin urmare, am salutat, la un moment dat, intenția unor lideri locali de a fi luat în considerare aceasta dezbatere: administrație sau politică. Liderii partidelor din opoziție, din Timișoara, dar chiar și unii din rândul celor aflați la putere, afirmă, în discuții publice sau private, nevoia unei transformări profunde la Timișoara. De aceea, fiind singurul ales ca independent, am considerat că am o obligație morală, susținut fiind de mai mulți lideri de opinie locali, să mă implic și să ajut la crearea unei coaliții administrative pentru alegerile locale. Știam că nu va fi ușor. Din păcate, partidele rămân încorsetate în calcule politice legate de propriul electorat, și interese de grup. Sunt dificil de adus laolaltă pentru un scop comun. Fără a fi o acuză, e constatarea felului în care se face de fapt politică. Deși clamează necesitatea schimbării administrației, acționează contrar. Unele partide negociază funcții exact cu cei pe care pretind că ar dori să îi schimbe. Tocmai de aceea, demersul meu s-a lovit de vechile realități politice. Intenția de a candida la Primăria Timișoara, anunțată în urmă cu o vreme, se oprește aici”, a scris Adrian Orza pe rețeaua de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.