Cod roșu de averse și vijelii pentru o parte din județul Timiș....

Cod roșu de averse și vijelii pentru o parte din județul Timiș. Ce recomandă autoritățile UPDATE Cod roșu și în Caraș-Severin

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod roșu de averse și vijelii valabilă în mai multe localități din județul Timiș până la ora 19.00.

Potrivit ANM, sunt vizate localitățile Gătaia, Liebling, Tormac, Voiteg din județul Timiș.

În aceste zone se vor semnala averse torențiale ce vor cumula 30-40 l/mp, după ce în ultima oră s-au cumulat peste 40 l/mp, dar și grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice și vijelie.

Alerta pe termen scurt este în vigoare până la ora 19.00, însă ar putea fi prelungită.

„Recomandăm cetățenilor din localitățile vizate ca pe timpul manifestării fenomenelor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.


De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate”, a transmis ISU Timiș.

Pentru partea de vest a țării este valabil în continuare un cod portocaliu de furtuni și ploi abundente.

UPDATE Codul roșu a fost prelungit până la ora 21.00 și extins pentru a cuprinde localitățile Lugoj, Nădrag, Gavojdia, Victor Vlad Delamarina, Traian Vuia, Criciova, Bârna, Știuca din județul Timiș, respectiv Caransebeș, Constantin Daicoviciu, Fârliug, Sacu, Copăcele, Zorlențu Mare din județul Caraş-Severin. Meteorologii anunță „averse torențiale ce vor cumula 30…40 l/mp – în zona avertizată în ultima oră s-au cumulat peste 40 l/mp – frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină de dimensiuni medii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.