Concurenți din toată țara la festivalul-concurs „Gelu Stan”, la Timișoara. Ce interpreți...

Concurenți din toată țara la festivalul-concurs „Gelu Stan”, la Timișoara. Ce interpreți vor susține recitaluri

0
DISTRIBUIȚI

În urma preselecției care a avut loc pentru cea de-a doua ediție a festivalului-concurs „Gelu Stan”, cunoscut muzicolog bănățean și fost dirijor al ansamblului „Banatul”, din cei aproape 60 de tineri soliști de muzică populară înscriși la concurs au fost selectați 17 interpreți care reprezintă toate zonele țării, din Maramureșul istoric, Basarabia, Oltenia și Banat.

Festivalul organizat de Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, care include concursul, gala laureaților și recitalurile soliștilor, va avea loc marți, 25 august, în grădina de vară a filarmonicii „Banatul”.


Juriul care îi va desemna pe cei mai buni interpreți vocali este alcătuit din cunoscuți reprezentanți ai folclorului românesc: Elise Stan, Veronica Demenescu, Andreea Voica, Liliana Laichici, Liviu Buțiu, Petrică Mâțiu Stoian și Daniela Băcilă. Pe lângă Marele Premiu și premiile I, II și III, în valoare de 4.000, 3.000, 2.000 respectiv 1.000 de lei, vor mai fi acordate trei premii speciale în valoare de 600 de lei fiecare, Premiul Tinereții oferit de familia lui Gelu Stan și Premiul Radio Timișoara.

Recitalurile vor fi susținute de Petrică Mâțu Stoian, Mihaela Petrovici, Antonela Ferche Buțiu, Dumitru Teleagă și Stana Stepanescu, cărora li se va alătura Silvia Timiș, câștigătoarea ediției de anul trecut. Concurenții și invitații festivalului vor fi acompaniați de orchestra ansamblului profesionist „Banatul”, dirijată de Sebastian Roșca.

Organizatorii vor lua toate măsurile de precauție pentru protejarea spectatorilor, numărul locurilor este limitat, dar festivalul va putea fi urmărit și pe pagina de facebook a partenerilor de la asociația ProDatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.