Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență: terasele din Timiș se închid...

Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență: terasele din Timiș se închid la ora 23.00. Masca devine obligatorie și în spațiile publice deschise

4
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș s-a întrunit astăzi într-o ședință extraordinară, în urma căreia s-au aprobat mai multe restricții noi pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Astfel, terasele localurilor din Timiș vor putea avea program doar până la ora 23.00, iar masca devine obligatorie și în spațiile publice deschise.

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, s-a abținut de la vot în ceea ce privește limitarea programului teraselor. „A fost o decizie care n-a fost discutată absolut deloc cu cei din domeniul HoReCa. Aceștia au arătat până acum că sunt de bună credință, și cred că înainte de a lua ca atare o decizie sugerată de București am fi putut găsi soluții locale mult mai aplicate și adecvate. Când am întrebat de ce nu închidem la ora 22.00 sau la miezul nopții, singurul argument a fost că așa a venit propunerea de la București. Cred că această măsură va avea efecte importante asupra celor care au afaceri în HoReCa, deja foarte afectați oricum de această pandemie”, a declarat Călin Dobra.

Mai jos puteți citi în întregime textul hotărârii ale cărei prevederi intră în vigoare începând de astăzi, de la ora 19.00:

Art. 1. (1) Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura în spațiile publice deschise, respectiv: piețe, târguri, piețe de vechituri, zone de așteptare, stații transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale orașelor (cu excepția Pieței Victoria din Timișoara și centrul istoric al municipiului Timișoara), locuri de joacă din parcuri, grădini de vară, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, evenimente publice.

(2) Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani.

Art.


2.
Se exceptează de la aceste măsuri persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută), sportivii care se află pe terenul de sport  precum și copii cu vârsta mai mica de 5 ani.

Art. 3. (1) Evenimentele publice și private se vor desfășura cu participarea unui număr de persoane în limita prevăzută de lege cu păstrarea distanțării sociale.

(2) Operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul de locuri pe scaune, precum și a oricăror activități care presupune interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

Art. 4. Se interzice funcționarea operatorilor economici, (spații destinate jocurilor de noroc, terase, cluburi, baruri, și altele asemenea) în intervalul orar 23.00 – 6.00.

Art. 5.(1) Se interzice organizarea târgurilor, oboarelor, iarmaroace și piețe de vechituri până în la încetarea stării de alertă;

(2) Se exceptează de la art. 5 alin. 1 piețele agroalimentare. Clienții vor purta măști de protecție, iar comercianții vor purta mănuși și măști de protecție.

Art. 6. Pe perioada desfășurării evenimentele sportive se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către stafful tehnic și tot personalul care participă la evenimentul, cu excepția prevăzută la art 2.

Art. 7.  Respectarea aplicării măsurilor adoptate se va urmării de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, Poliția Locală și Direcția de Sănătate Publică a județului Timiș și alte instituții cu atribuții de control.

Art. 8. (1) Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș va transmite prezenta hotărâre tuturor entităților responsabile cu aducerea sa la îndeplinire, pentru luare la cunoștință și conformare.

(2) Prezenta Hotărâre se comunică și unităților administrativ – teritoriale din județul Timiș pentru aducere la cunoștință comunității locale.

(3) Prevederile Hotărârii devin obligatorii începând cu data de 1 august 2020, începând cu ora 19,00, pe întreaga perioadă a stării de alertă.

4 COMENTARII

  1. Daca tot scurteaza programul, ne taie si impozitele de plata catre stat si sustin ei angajatii, chirii si alte costuri??? Daca o marioneta ca si Liliana Onet este pusa in functie, ce sa mai fie vorba de sustinere a acestui sector???Joaca sa cum ii se spune de la Bucuresti ca sa faca fata mare impresie ca poate poate mai atarna putin pe scaun! Ne miram ca, Clujul este de 4, 5 ori peste Timisoara la acest sector si la multe alte sectoare?!!! De ce in Cluj a fost un singur control de cand s-a deschis acest sector grav afectat si Doamna Mare Liliana Onet, trimite zilnic gherile insotite de presa ca si la cei mai mari infractori ??? Sa arate la Bucuresti ca la Timisoara se matura tot sectorul Horeca de o incompetenta care a ajuns in conducere!

  2. Remarc obligativitatea de a purta masca in pietele de vechituri, piețe de vechituri care sunt interzise pe perioada stării de alertă.

  3. Care este motivul acestor masuri draconice?
    Cum as putea sa respect o hotarare nemotivata?
    Au crescut cazurile din Timisoara chiar atat de mult?
    Bagati-ne in carantina atunci.
    Noaptea mintii.
    Daca mai votam cu picioarele in continuare Prefectura, Consiliul Judetean si Primaria, ne meritam soarta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.