Nicolae Robu, explicații pentru faptul că deputații PNL au votat împotriva trecerii...

Nicolae Robu, explicații pentru faptul că deputații PNL au votat împotriva trecerii Aeroportului Timișoara în subordinea autorităților locale

3
DISTRIBUIȚI

Camera Deputaților a votat în această săptămână trecerea Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara în subordinea autorităților locale.


Liderul PNL Timiș, Nicolae Robu, și-a manifestat în trecut susținerea pentru acest transfer, însă parlamentarii liberali au votat împotrivă.

„Eu le-am cerut să voteze, pentru că am pledat pentru asta încă pe vremea când eram senator. A mai fost o inițiativă de transfer al aeroportului de la Ministerul Transporturilor la autoritățile publice locale. A fost o decizie luată la nivel național și la nivel de grup parlamentar, ei s-au conformat. Sigur, invocă împărțirea nu cea mai rațională, după aprecierea lor, a acțiunilor. S-ar fi dorit, așa cum am gândit pe vremuri, 40% consiliul local, 40% consiliul județean și 20% statul român. Sincer, m-am așteptat să voteze. Este bine că s-a transferat, chiar și așa. La CJT am încredere că vom ajunge să fim majoritari noi, PNL, și că vom avea un președinte penelist, Alin Nica. Dar și dacă n-ar fi fost așa, eu tot am considerat că e un lucru bun că s-a făcut acest transfer. Eu nu pot fi altfel decât eu însumi, cu riscul de a produce supărări”, a spus astăzi Nicolae Robu.

Potrivit proiectului de lege care a trecut de Camera Deputaților, 55% din acţiunile aeroportului vor reveni CJ Timiş, iar 25% CL Timişoara. Restul de 20 de procente aparţin statului, prin Fondului Proprietatea.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.