Camera Deputaților a votat astăzi trecerea Aeroportului Internațional Timișoara în subordinea autorităților...

Camera Deputaților a votat astăzi trecerea Aeroportului Internațional Timișoara în subordinea autorităților locale. Vezi cum au votat parlamentarii de Timiș

1
DISTRIBUIȚI

Proiectul de lege prin care controlul Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara trece de la Ministerul Tranporturilor la autorităţile locale a fost votat în Camera Deputaţilor. Potrivit proiectului inițiat de Alfred Simonis (PSD), 55% din acţiuni vor reveni CJ Timiş, iar 25% CL Timişoara.


Restul de 20 de procente aparţin Fondului Proprietatea.

Chiar dacă proiectul a fost aprobat anterior de Senat, iar acum de Camera Deputaților, legea ar putea fi atacată la Curtea Constituțională, în condițiile în care Guvernul Orban a emis un aviz negativ pentru această iniţiative.

Toți deputații aleși din partea PSD Timiș, adică Alfred Simonis, Matei SUciu, Bianca Gavriliță și Marian Cucșa au votat pentru, la fel ca deputatul USR Cătălin Drulă și deputatul Pro România Adrian Pau. În schimb, deputatul PMP Cornel Sămărtinean, fost director al Aeroportului Timișoara, a votat împotrivă. Tot împotrivă au votat și aleșii PNL Timiș, Ben-Oni Ardelean, Marilen Pirtea și Pavel Popescu, deși liderul filialei locale, Nicolae Robu, declarase în urmă cu câteva săptămâni că transferul trebuie votat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.