Nitratul de amoniu care a explodat la Beirut, provocând moartea a cel...

Nitratul de amoniu care a explodat la Beirut, provocând moartea a cel puțin 100 de persoane și rănind alte câteva mii, a fost adus cu o navă sub pavilionul Republicii Moldova

1
DISTRIBUIȚI

Cele 2.750 de tone de nitrat de amoniu, care au provocat exploziile în portul Beirut, au ajuns în golf în urmă cu șase ani. Ele erau transportate de o navă aflată sub pavilionul Republicii Moldova, scrie portalul moldovenesc Mold-Street.com.

Încărcătura urma să ajungă din Georgia în Mozambique, însă a fost confiscată de autorităţile libaneze, conform sursei citate.

Nava RHOSUS este fabricată în 1986 şi are o lungime de 86 de metri.


Ea se află de șase ani în portul din Beirut pentru că i s-a interzis navigarea deoarece ar fi încălcat regulile de exploatare. Între timp, echipajul compus din ruşi şi ucraineni a fost repatriat iar încărcătura a rămas în depozitele din port. Portalul fleetmon scrie că cargoul aparţine unui afacerist rus, rezident în Cipru.

Republica Moldova se află de mai mulţi ani pe lista neagră a navelor cu risc înalt, ceea ce înseamnă că navele sub pavilion moldovenesc încalcă normele şi convenţiile internaţionale. Mold-street.com scrie că, în 2015-2018, 69 de nave aflate sub pavilion moldovenesc au fost reţinute pentru că încălcau normele internaţionale.

Mai multe explozii violente au avut lor în capitala libaneză Beirut, în zona portului. Una dintre ele chiar lângă reşedinţa fostului premier Saad Hariri.

Bilanţul actual este de cel puţin 100 de morţi şi peste 4.000 de răniţi. Alte zeci de persoane sunt date dispărute.

Pe lângă epidemia de coronavirus, Liban se confruntă şi cu o criză economică. Spitalele sunt pline, nu există rezerve de sânge, iar, pe deasupra, au probleme cu generatoarele de curent, conform chicagotribune.com.

1 COMENTARIU

  1. Incetati ma cu nitratul vostru. Puneti naibii mana pe o carte de chimie si vedeti ce conditii speciale necesita explozia nitratului dd amoniu. Este 100% exploziv si nu ingrasamant ce a produs deflagratiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.