Restaurantele, teatrele și cinematografele se pot redeschide de marți. Ce reguli trebuie...

Restaurantele, teatrele și cinematografele se pot redeschide de marți. Ce reguli trebuie respectate

0
DISTRIBUIȚI

Restaurantele și cafenelele aflate în interiorul unor clădiri, dar și teatrele și cinematografele își vor relua activitatea de marți, a decis luni Executivul.

„Guvernul României a adoptat în ședința de astăzi, 31 august, Hotărârea de Guvern pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, anunță Executivul.

Astfel, sunt implementate recomandările transmise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Cele mai importante aspecte sunt legate de permiterea reluării activității restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecție stabilite de specialiști, activitatea putând fi reluată în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

„Administratorii restaurantelor și cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât și a celor de la interior, trebuie să asigure o distanță de minimum 2 metri între mese și să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă.


Se menține interdicția pentru activități de tip bar/club/discotecă”, arată Guvernul.

De asemenea, s-a decis reluarea activității cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecție (printre care limita de 50% din capacitatea maximă pentru spațiile închise) și creșterea numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind că la evenimentele private organizate în interior pot participa maximum 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.