Sistemul competiţional al Ligii I a fost schimbat pentru ediţia imediat următoare...

Sistemul competiţional al Ligii I a fost schimbat pentru ediţia imediat următoare de campionat. Din nou 16 echipe în elită

0
DISTRIBUIȚI

teren fotbal

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat astăzi modificarea sistemului competiţional al Ligii I. Din ediţia următoare, care ar trebui să înceapă deja pe 22 august, vor fi 16 echipe în elită, cu două mai multe decât în sistemul vechi.

„Pe lângă cele 30 de runde din sezonul regular, sistemul conține și o a doua etapă: Play-off cu 6 echipe care vor juca tur-retur și Play-out cu 10 echipe care vor juca doar un meci între ele, după modelul implementat în sezonul 2019-2020 în Play-off-ul de la Liga 2”, se mai arată în comunicatul frf.ro.

În următoarele trei sezoane vor retrograda direct echipele ce vor termina Play-out-ul pe locurile 9 și 10, iar locurile 7 și 8 vor disputa un baraj de menținere/promovare în Liga 1 în dublă manșă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga 2.


Începând cu sezonul 2023-2024 vor retrograda direct locurile 9 și 10 din Play-out, urmând ca locul 8 să dispute un baraj în dublă manșă cu locul 3 din Liga 2. Mai mult, va exista o miză mare pentru câştigarea play out-ului. O finală între locul 1 şi locul 2 va avea ca miză un loc în Europa League sau nou înfiinţata Conferencea League.

Marea beneficiară a schimbării regulamentului e Dinamo, care se afla pe penultima poziţie, dar şi cu jocuri mai puţine în play out. Ultima clasată, Chindia Târgovişte, va disputa prin urmare barajul de promovare/retrogradare cu ocupanta poziţiei a 3-a din play-off-ul Ligii 2 – CS Mioveni. Reprezentanta Ligii 1 va găzdui manșa tur a barajului, în data de 9 august. Returul va avea loc 3 zile mai târziu, la Mioveni, pe 12 august. Sezonul 2019-20 în curs a fost „îngheţat”, meciurile rămase de disputat nu se vor mai juca.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.