Alin Nica despre restructurarea PNL Timiș: „Dorim să construim în jurul câștigătorilor”....

Alin Nica despre restructurarea PNL Timiș: „Dorim să construim în jurul câștigătorilor”. Retragerea sprijinului politic, variantă pentru „ajustarea” listei de la CJT

2
DISTRIBUIȚI

Proaspăt câștigător al alegerilor pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș a fost invitat în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE, unde a acceptat să vorbească despre un subiect pe care l-a evitat în campanie: motivul retragerii de pe lista candidaților PNL pentru CJT, unde se afla pe prima poziție cu o zi înainte de depunerea candidaturilor.

„Motivul retragerii a fost faptul că nu am avut practic niciun cuvânt de spus în alcătuirea listei de consilieri județeni și am considerat că nu pot să girez cu imaginea mea o listă care mi-a fost impusă și cu care s-a dorit să fiu încorsetat în consiliul județean. De aceea nu am dorit să transmit electoratului semnalului că sunt în asentiment cu cel care a propus lista. Nu era neapărat vorba de numele de pe listă, ci de principii. Unii colegi nu au respectat procedura internă de depunere a candidaturilor, nici termenul legal. Unii sunt mai «potentați» decât ceilalți și pot să sară peste anumite proceduri, cu asta n-am putut fi de acord. Am dorit să avem o listă curată, inatacabilă, o listă care să facă cinste Partidului Național Liberal. N-am reușit să propun 100% o astfel de listă, dar vom vedea ce va fi în continuare”, a spus Alin Nica.

O variantă pentru „ajustarea” listei consilierilor liberali poate fi retragerea sprijinului politic pentru anumiți aleși, care ar urma astfel să fie înlocuiți de următorul „clasat” din lista PNL. „Rămâne de văzut cine va conduce filiala în următoarea perioadă, momentan eu nu sunt nici măcar membru în Biroul Politic Județean, să am un cuvânt de spus. Eu mi-aș fi dorit, de exemplu, ca pe listă să existe un mai bun echilibru între genuri, ceea ce nu e cazul în momentul de față. PNL Timiș are în primii 20 de pe lista de la CJ, dacă nu mă înșel, doar două femei. Ceea ce nu concordă nici cu tendința familiei politice din care facem parte la nivel european, de a promova cel puțin 30% femei. Cum spuneam, erau câteva chestiuni de principiu cu care eu n-am putut fi de acord atunci când s-a trasat această listă și de aceea nu am dorit să o girez. Plus anumite probleme de imagine pe care le aveau unii dintre colegi”, a declarat Alin Nica.

La insistențele moderatorului emisiunii realizate în studiourile on.set, noul șef al CJ Timiș a spus că „s-ar putea să retragem sprijinul politic pentru unii colegi de pe listă”, chiar dacă acest lucru ar putea afecta sprijinul unor membri din filială. „Aliatul nostru trebuie să fie întotdeauna cetățeanul, interesul cetățeanului trebuie să primeze”, a completat fostul primar de la Dudeștii Noi.

Filială de câștigători

Chiar dacă nu și-a manifestat încă oficial intenția de a conduce filiala Timiș, Alin Nica a vorbit despre posibilele planuri de restructurare.

„Ne dorim să construim în jurul celor care sunt câștigători la aceste alegeri.


Avem 47 de primari, cei mai mulți din Timiș, am câștigat municipiul Lugoj, cele mai multe comune din județ, toate orașele în afară de Recaș. Asta arată că PNL are forță, și în jurul acestor învingători vom construi noua filială județeană PNL Timiș, care se va baza pe oamenii de bună credință, vom încerca să deschidem filiala către toți acei oameni care împărtășesc valorile liberale, dar care nu s-au regăsit sub conducerea trecută. Vom încerca să și reprimim acei membri care au fost ostracizați, dați afară, puși pe linie moartă sau transferați cu forța în alte părți. Eu am păstrat tot timpul contactul cu aceste zone ale liberalismului bănățean, pe care doresc să le reintegrez. Dacă nu aș fi păstrat această legătură, nu am fi avut acest rezultat bun”, a explicat Alin Nica

Decizia în ceea ce privește conducerea interimară va fi luată la nivel național, în cadrul următorului Birou Politic Național al PNL, următorul fiind miercuri.

Decizii grele în filială

Întrebat despre „mutările de trupe” din filială, în cazul în care va fi numit interimar, Alin Nica a fost diplomat, în condițiile în care secretar general al PNL Timiș este Alin Popovociu, apropiat al lui Nicolae Robu, care și-a adus un aport important la înfrângerea fostului primar de la Dudeștii Noi în cursa pentru conducerea filialei.

„După părerea mea, în acest moment în PNL Timiș este nevoie de o conducere interimară colegială, de un nou BPJ sau de o lărgire a acestuia, și evident noul președinte interimar al filialei, conform statului, va păstra sau va revoca secretarul general. Dacă voi fi numit interimar, voi încerca să vin cu acea echipă care să dea un nou imbold PNL și să dea încredere cetățenilor și membrilor partidului că pot să vină cu încredere spre noua conducere, în jurul noilor piloni ai partidului, din punct de vedere politic. Fiecare înțelege ceea ce consideră”, a spus Alin Nica, ținând să menționeze că nici nu confirmă, nici nu infirmă faptul că îl va elimina pe Alin Popoviciu din funcția de secretar general, în caz că ar ajunge la conducerea filialei.

Noul președinte al CJ Timiș a vorbit și despre soarta lui Dan Diaconu, viceprimar și „om de bază” pentru primarul Nicolae Robu. „La fel ca și la cealaltă întrebare legată de posibile schimbări, o să vă spun că noi n-am făcut încă analiza rezultatelor acestor alegeri, mai ales pe Timișoara, unde nu am obținut scorul pe care-l doream. Mai ales acolo vom face o analiză detaliată, dar n-aș putea să o fac doar eu, unilateral, pentru că atunci n-aș fi cu nimic mai presus decât cel care a fost președintele filialei și care acționa în acest mod. Eu aștept să ne întâlnim cu colegii, să discutăm, să analizăm și să luăm împreună deciziile care se impun. De aceea am spus că nu confirm, nu infirm, nici în cazul lui Dan Diaconu o măsură sau alta disciplinară sau politică”, a mai spus Nica.

2 COMENTARII

  1. Alin Nica neaparat ar trebui sa ii scoata de pe lista de CJ pe Popoviciu, Buboi, Bitea,Trocan si Nicusor Fuicu(omul lui Buboi) pentru ca toti astia de mai sus au fost slugile lui Robu si l-au sapat pe Nica in campania din judet, se prefaceau ca fac treaba pt candidatii la primarie pe zonele lor. Trocan e un jeg notoriu care se imbata si plangea prin cluburi spunand ca el a ajuns unde este doar datorita domnului Nicolae Robu!!! Da unde ai ajuns ma? Ca tot un jeg uman esti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.