Ilie Stepan continuă seria variantelor alternative extrase din discul „Lumina” și pregătește...

Ilie Stepan continuă seria variantelor alternative extrase din discul „Lumina” și pregătește o serie de surprize pentru viitorul album, „The Very Best of Pro Musica”

0
DISTRIBUIȚI

Stepan Project a lansat o variantă alternativă a piesei „Claunul Cioclu“ care inițial a apărut pe albumul „Lumina“, noua versiune purtând numele de „Cabala Ticăloșilor“. Noua variantă a piesei a fost realizată de Dana Borteanu, Horvath Octavian-Nicolae („Vita“), Christian Rudik, Ștefan Dandu, Doru Apreotesei, Dixie Krauser, Horea Crișovan, Mario Florescu, Vlady Cnejevici și Ilie Stepan, iar înregistrarea originală a fost realizată de Sebastian Ciocan la Show Factory Timișoara. La fel ca și la celelalte trei versiuni alternative lansate în decursul acestui an ale unor piese de pe „Lumina“ și de această dată masteringul a fost realizat de Florin Buciu la Fandango Recording din Toronto, iar textul piesei este scris de Tavi Iepan.

„Mă bucură foarte mult succesul pe care îl au variantele alternative lansate la piese de pe albumul Lumina. Îmi doresc să inaugurăm un ciclu de piese sub titlul de «Cabala Ticăloșilor» și am o piesă în lucru inspirată dintr-un articol scris de Mircea Mihăieș care a apărut în ediția românească a revistei Newsweek sub titlul «Pandora din cutia statului mafiot». Nu-mi doresc să-mi transform activitatea într-un discurs cvasi politic. Dar, consider că în cariera unui artist este necesar să existe și momente în care să atragă atenția asupra lucrurilor care funcționează sau nu în zona politică. Până la urmă statul este format din cetățenii săi și arta trebuie să arate și ea unele nerealizări. Va mai exista încă o piesă sau două din seria «Cabala Ticăloșilor». Piesele sub genericul «alternative version» extrase de pe albumul Lumina vor mai continua. Și asta pentru că albumul apărut în 2012 însumează peste 5 ore și jumătate de creație. Lucrând și cu alți muzicieni la compozițiile de pe Lumina, piesele arată valențe nebănuite. Sunt piese care suportă adăugiri. În ultima instanță e bine că o parte din ele se relansează și nu rămân undeva ascunse.


Vom continua și cu alte piese care vor avea același traseu ca și cele patru variante alternative lansate până acum. Țin să le mulțumesc din suflet artiștilor din mai multe domenii de activitate – nu numai muzicale… și designeri și fotografi – care mi-au făcut onoarea de a-i avea alături în acest an atât de greu, 2020. Am lucrat în condiții nu tocmai ușoare, pentru că știm cu toții cum sunt zilele trăite în această nouă formă de existență“, spune Ilie Stepan.

Pe „masa de lucru” a binecunoscutului muzician timișorean se află în prezent și creearea coloanei sonore a filmului „Brâncoveanu”, al cărui soundtrack va fi semnat de Ilie Stepan și Doru Apreotesei, iar un alt proiect mult – așteptat de melomani este compilația „The Very Best of Pro Musica”, care va cuprinde o serie de surprize sonore, printre care și o înregistrare inedită din cadrul lansării primei opere folk din România, „Creanga de cireș”.

„Suntem la faza de selecție a pieselor pentru The Very Best of Pro Musica, unde se vor regăsi piese de studio și live, câteva rarități și lucruri deosebite. Vom include și o înregistrare inedită de la lansarea operei Creanga de Cireș, realizată de un prieten cu un magnetofon în 1974, va fi ceva… special. Țin să-i mulțumesc în mod special lui Florin Buciu, care este un specialist în remasterizări pentru ajutorul său, fiindcă chiar dacă vorbim de piese document, acestea trebuiesc să fie aduse la parametrii actuali, astfel încât cei care ascultă discul să nu aibe un disconfort major“, ne-a declarat Ilie Stepan.

Tot la capitolul proiecte aflate în lucru, artistul timișorean ne-a dezvăluit că în viitorul apropiat melomanii vor avea parte de un volum scris de binecunoscutul cronicar și realizator de emisiuni muzicale Doru „Rocker“ Ionescu, care îi este dedicat.

„Actualmente termin de corectat o carte scrisă de Doru Rocker Ionescu care poartă numele de Ilie Stepan , de la Pro Musica la Lumina. Pentru a aduce cartea la zi, am să adaug un capitol personal, care se numește «Gânduri de pandemie», un fel de jurnal a lucrurilor care s-au întâmplat în perioada în care s-a instaurat pandemia. E vorba de unele gânduri și întâmplări pe care mi le-am reamintit lucrând cu diverși artiști prin intermediul Internetului, un pseudo jurnal apropos de ceea ce am simțit eu în această perioadă“, ne-a dezvăluit Ilie Stepan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.