Locație nouă pentru ediția din acest an a Street Delivery. Ce evenimente...

Locație nouă pentru ediția din acest an a Street Delivery. Ce evenimente sunt pregătite

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a 14-a ediție a evenimentului Street Delivery va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni în Timișoara, nu în stradă, ca până acum, ci în curtea Garnizoanei Timișoara.

„Ne dorim să atragem atenția asupra unei curți centrale unde s-ar putea desfășura ateliere, concerte, proiecții de film, expoziții, care să ilustreze felul în care implicarea fiecăruia dintre noi reprezintă un mic pas pentru recuperarea spațiului. Acum, mai mult ca oricând, recuperarea spațiului public de către comunitățile orașului a devenit o necesitate. Nu vrem să ne întoarcem la «normalul» sufocant, aglomerat, haotic. Vrem străzile înapoi pentru interacțiuni față în față, nu bară la bară. Vrem un spațiu public real, verde, sănătos, ca să putem înfrunta orice criză, fără să fim nevoiți să ne închidem în case pentru a afla că, în lipsa poluării, se văd stelele”, transmit organizatorii.

În deschiderea Street Delivery, vineri 18 septembrie de la ora 19 va avea loc reprezentația celor de la Teatrul Auăleu cu piesa „Huooo!!!”. De la ora 21, evenimentul va continua cu un show audio-vizual marca Psihodrom.

Grupul artistic Psihodrom a luat ființă în 2014 cu intenția de exprimare a viziunilor artistice în scenografie, artă video, cartografieri video și instalații de artă contemporană, iar în prezent se canalizează pe oferirea unui cadru de exprimare artistică membrilor săi, prin diverse activități colaborative de creație și prin participarea în diverse echipe la festivaluri și evenimente de profil, atât din țară cât și din străinatate.

Octavian Horvath Foto: Mihai Voicu

În cadrul acestui spectacol va evolua 150 Stoka, proiectul lui Octavian Horvath, vocea trupelor Implant Pentru Refuz și Blazzaj. El descrie ca fiind povestiri electro-cinematografice fără versuri, pentru că el vizualizează o poveste în fiecare piesă muzicală din acest proiect. Majoritatea albumelor sale au fost realizate pentru spectacole de dans și teatru contemporan. În 2020, a decis să-și publice lucrările alături de prietenii săi cu care colaborează sub eticheta Psihodrom.

VJ Bürger (Eugen Neacșu) este un artist vizual născut în Constanța, absolvent al Facultății de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, dedicat designului grafic (afiș, carte), animației video, proiecțiilor video și cartografice, instalațiilor video, cu o experiență de peste 10 ani în creația de identități vizuale pentru companii, agenții de publicitate și de branding, și artă vizuală. Activitatea de artist video (VJ) a început-o în anul 2007 împreună cu formația rock timișoreană Implant pentru refuz și timp de 10 ani a ocupat poziția de artist vizual oficial al formației. De asemenea, în 2016, VJ Bürger a jucat un rol activ în echipa de concurs TM2021, oferind servicii de cartografie vizuală și proiecții video pentru prezentarea finală la concursul național în care Timișoara a fost desemnată Capitala Europeană a Culturii în anul 2021.

Alexandru „Uțu” Pascu este un chitarist bas deosebit, inginer de sunet și producător de muzică electronică din Timișoara (România). Inițial un proiect solo, Dr. Sinteză a apărut pe scena locală undeva la sfârșitul anilor 2000 ca un proiect deschis pentru experimente sonore, ce recent a devenit un duo, după ce artistul vizual Cristian Văduva i s-a alăturat lui Uțu.


Prin urmare, Dr. Sinteză este un grup de muzică electronică ce nu se folosește de stații de lucru audio digitale și care realizează spectacole audio-vizuale. Uțu Pascu a fost înconjurat de muzică dintotdeauna, iar în adolescență a preluat ghitara bas a fratelui său mai mare și a început să cânte și să experimenteze împreună cu prietenii săi. De atunci este implicat activ în scena independentă de muzică bass, breaks, jazz și muzică electronică din Timișoara și România ca membru al următoarelor grupuri: Brigada Artistică Urbană (BAU), Blazzaj, Kumm, Electric Brother, Iordache, Vlaicu Golcea, Mirceam Tiberian și altele. Cristian Văduva este un artist vizual născut și crescut în Timișoara, co-fondator al studioului de design grafic și artă audio-vizuală PSIHODROM, și cunoscut pentru lucrările sale vizuale pentru eroii locali hardcore Implant pentru refuz. De asemenea, ca fotograf și editor de film, Cristian a lucrat la multe videoclipuri pentru diverse trupe și promotori culturali locali. Dr. Sinteză își descrie spectacolele audio-vizuale drept „sunete electronice tratate și prăjite în timp real cu imagini dulci-acrișoare” și, recent, a lansat un single, „Osmotic”, respectiv albumul de debut „Night Shift” – o aventură sonică în șapte părți, ce explorează calmul vremurilor întunecate.

LEMARIAN este artist video pentru evenimente organizate de diverși promoteri sau instituții culturale: anonimTM, Freenetik, Made in TM, 48h, bipolar, snuff, Rock la Mureș, Electroruga, Embargo Fest, Reflektor, Escape Underground Hub, Implant Pentru Refuz, Blazzaj, We are Creepz, B.A.U.(Brigada Artistică Urbană). Începând cu anul 2013 face parte din echipa de organizare a festivalului Timishort (www.timishort.ro), inițiază campania de conștientizare Vrem Ultimul Cinema pentru salvarea ultimului cinema de artă funcțional din Timișoara, iar în 2016 joacă un rol activ în echipa de concurs TM2021, implicându-se în realizarea conceptului pentru prezentarea finală la concursul în urma căruia Timișoara a fost desemnată Capitală Europeană a Culturii.

We Are Creepz este un grup muzical format în Timișoara la începutul anului 2015 de Tiberiu Vasilescu și Mihai Grădină, (doi prieteni din copilărie și foști colegi de școală). Pasiunea și interesul pentru muzica și instrumentele electronice sau manifestat mai întâi într-un post de radio online (Groovy Gravy – o platformă independentă pentru promovarea muzicii electronice între anii 2010 și 2012). Prin urmare, aptitudinile complementare ale celor doi și experiența postului de radio au determinat înființarea trupei We Are Creepz.

Amalia Gaiță

Sâmbătă atmosfera de la Street Delivery va fi întreținută de la ora 21.30 de K-lu iar duminică evenimentul se va încheia cu un concert susținut de Amalia Gaiță de la ora 20.

„Sâmbătă și duminică, adică în 19 și 20 septembrie, te așteptăm începând cu ora 14 la o serie de ateliere menite să-ți aducă zâmbetul pe buze și de pe urma cărora să vezi ce poți face cu hainele vechi, cu revistele deja răscitite și să înveți cum poți avea grijă de plantele tale. Confecționează-ți propria tobă precum cea de la Curtea Regală a Coreei, relaxează-te prin origami și descoperă indiciile lăsate de fetele de la SustainableBabes pentru a te bucura de premiile care te vor aștepta. Atelierele se vor desfășura în două module, în ambele zile, cu o pauză de dezinfectare între“, spun organizatorii evenimentului.

Participarea la evenimente este gratuită și se va face pe bază de înscriere prin completarea unui formular.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.