Sărbătoarea muzicii la ElectroRuga: o serie de DJ timișoreni mixează stiluri inedite...

Sărbătoarea muzicii la ElectroRuga: o serie de DJ timișoreni mixează stiluri inedite într-un cadru natural fermecător

0
DISTRIBUIȚI

O serie de DJ timișoreni vor participa la un eveniment care se va derula sub genericul One Love Celebration, ineditul acestuia fiind reprezentat de faptul că numele prezente pe afiș vor mixa alte genuri muzicale decât cele pentru care sunt cunoscuți. Artiștii care vor mixa în cadrul evenimentului care va avea loc în 4 octombrie, de la ora 12, la The Village din Buzad sunt Alex Noea, Alex Vacareanu, Bogdan Necula, Bongo P., Ciprian Serban, Cristi Berneanu, Delia Popa, Dudu Radoslav, Fabian Buta, Ioana Marcu, Moe Green, Vlad Olaru și Bogdan Haidu.

„În septembrie, luna în care are loc Electroruga, am organizat mai multe evenimente online, chiar din locație, pentru a continua tradiția promovării comunității locale de artiști, așa cum am obișnuit publicul în ambele ediții anterioare ale festivalului. Evenimentele au fost primite foarte bine, publicul bucurându-se de revederea artiștilor preferați în peisajul de la Buzad. Credem în valoarea oamenilor care fac muzică în comunitatea noastră și considerăm că de aici pornește totul. La ei am fost expuși încă din adolescență, ei au avut un rol major în conturarea gusturilor noastre muzicale și toate acestea sunt motive pentru care considerăm că merită sărbătoriți și promovați. În plus, reprezentanții noii generații vor găsi tot timpul deschidere în festivalul nostru pentru că ei sunt cei care vor consolida mai departe construcția începută de comunitatea locală de artiști încă din anii 90. Despre asta este și evenimentul din 4 octombrie, cu care închidem seria de live-uri online – o sărbătoare a muzicii, a celor care fac asta, a acestei pasiuni care ne adice pe toți împreună. Evenimentul este inedit prin faptul că vom prezenta oamenii din spatele aliasurilor prin care sunt cunoscuți, dincolo de stilurile muzicale pentru care sunt cunoscuți. Vom avea 13 Dj care vor mixa, pe rând, timp de 10 ore, din backstage-ul de la the Village, stiluri muzicale diferite de cele care i-au consacrat. În acest timp, împreună cu organizatorii, vor petrece o zi în această grădină unde vor avea oprotunitatea socializării, schimbului de impresii și apropierii muzicale și umane. Credem cu tarie în puterea cooperării și a faptului că împreună putem face lucruri mai frumoase decăt separați.Totul va fi transmis live pentru ca publicul festivalului să se poată bucura, la rândul lui, de această experiență altfel“, a spus Cristian Phiilipp, organizatorul evenimentului.

Promotorii festivalului ElectroRuga, care a avut parte de două ediții în 2018 și 2019 în satul Buzad, aflat într-un peisaj de poveste, la poalele Dealurilor Lipovei, la aproximativ 50 de kilometri distanță de Timișoara), au lansat o serie de acțiuni printre care și un concept de evenimente derulat sub numele de „cancel_aria“, la școala din sat, care a fost construită în 1913.


Prima generaţie de copii au învăţat aici din 1922, iar din 1985 şcoala a fost închisă, din lipsa numărului minim de elevi. Clădirea a fost transformată de organizatorii festivalului într-un spaţiu cultural alternativ. Ediția din acest an a festivalului ElectroRuga a fost anulată.

„Festivalul nostru are în vedere contopirea a două tipuri de culturi – urbană și rurală. Rezultatul cel mai bun este dat de interacțiunea umană directă, fapt care ar fi fost trunchiat de necesitatea distanțării. Electroruga este despre comuniune, depășirea diferențelor și bucuria apropierii umane. Despre schimburi de experiență și emoții. Am considerat că, organizând festivalul conform restricțiilor în vigoare, am diminua calitatea experienței, care ar fi fost afectată tocmai în esența ei. Am luat, cu greu, decizia anularii ediției din acest an, dar considerăm că am procedat cel mai potrivit conform obiectivelor pe care le avem și mesajului pe care dorim să îl transmitem“, a declarat organizatorul festivalului ElectroRuga.

În ceea ce privește viitorul evenimentelor din zona noastră de interes, Christian Philipp e de părere că urmează o perioadă dificilă, iar datorită faptului că circulația internațională este restricționată artiștii locali vor avea de câștigat.

„Anul 2021 va fi unul foarte dificil pentru organizatorii de festivaluri. În primul rând pentru că situația este încă incertă, iar eforturile de organizare ar trebui deja demarate, în acest context. Apoi, putem doar intui la ce va reacționa publicul anul viitor, nu există nicio certitudine referitoare la urmele psihologice lăsate de această pandemie. Ar mai fi faptul că sponsorii au avut de suferit din punct de vedere financiar în toată această perioadă și bugetele vor fi alocate mult mai punctual la anul. Artiștii internaționali, la fel, își vor alege mai atent festivalurile la care vor participa și, cu siguranță, onorariile la care vor presta. Circulația internațională este îngreunată. Probabil ca mulți organizatori se vor orienta către artiști locali.De fapt, asta este si vestea cea mai bună: piața locală va avea de câștigat. Consider că publicul va alege si el atent festivalurile la care participă și că prioritare in alegeri vor fi vibe-ul și intimitatea, faima artiștilor va trece pe loc secundar. Festivurile mici vor avea de câștigat aici. Este o perioadă cu multe provocări pentru toți organizatorii de festivaluri, care, cu siguranță, ne va împinge către depășirea limitelor, exersarea creativității și descoperirea de noi resurse în noi, iar prin asta toată lumea va avea de câștigat“, a mai spus Christian Philipp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.