Un rugbist important de la SCM Timişoara a fost depistat pozitiv cu...

Un rugbist important de la SCM Timişoara a fost depistat pozitiv cu SARS-CoV-2. Vasile Ruşeţ: „E un caz izolat”

0
DISTRIBUIȚI
Mihai Lazăr (foto, stânga), prezentat la SCM Timişoara

Noul coronavirus mai afectează un club din Timişoara. După cazurile din vară de la ASU Poli, acum a venit rândul echipei de rugby SCM Timişoara să aibă de suferit. Mihai Lazăr, cel mai răsunător transfer al verii, a fost depistat pozitiv după ultima testare. Oficialii clubului, împreună cu DSP, au stabilit că jucătorul nu a avut contact direct cu colegii în ultima perioadă şi prin urmare doar el a intrat în izolare.

Vasile Ruşeţ, directorul Sport Club Municipal, a confirmat informaţiile Pressalert.ro, conform cărora un component important al echipei de rugby s-a infectat cu COVID-19. Mihai Lazăr a efectuat testarea ieri, conform conducătorului, alături de alţi 19 colegi, şi doar el a fost depistat pozitiv, restul au ieşit negativ. „Ieri a avut loc testarea periodică pentru jumătate din lot şi azi pentru cealaltă, fiind lot numeros, pentru a nu bloca un centru de testare.


Din cei 20 de jucători testaţi ieri unul a ieşit pozitiv”, ne-a spus Vasile Ruşeţ.

„Am fost anunţat eu, DSP-ul, am luat contact imediat cu DSP… s-a luat legătura cu jucătorul şi jucătorul a intrat în izolare de ieri, din jurul orei 20, impreună cu soţia cu care stă intr-un apartament. Astăzi s-a prezentat cealaltă jumătate. Acum o oră am primit rezultatele (aproximativ ora 20.00), nimeni din staff nu a fost depistat pozitiv”, a precizat Ruşeţ.

Conform conducătorului, care a confirmat că e vorba de Mihai Lazăr (33 ani), jucător sosit din Franţa în vară, acesta ar fi contactat virusul în weekend în urma unei deplasări la Iaşi, pentru a vizita un membru din familie cu probleme medicale.

După ancheta epidemiologică s-a stabilit că niciun alt coleg al lui Lazăr, care are şi un frate la echipă (Dorin), nu mai trebuie să intre în izolare. Asta deoarece luni şi marţi jucătorii au avut antrenamente fără contact, bazate pe îmbunătăţirea condiţiei fizice. „Nu s-a stat în vestiar, în spaţiu inchis, concluzia noastră şi a DSP-ului e că nu a apărut o contaminare în lot şi e un caz izolat. Chiar în seara asta vorbeam cu DSP că jucătorul va repeta după 7 zile testul… dacă va fi negativ, simptomele sunt infime, l-a durut puţin capul, dar nu febră, nu lipsă de miros. A fost deplasat la spital, dar acum e în izolare la domiciliu”, a adăugat Ruşeţ.

Timişorenii au meci duminică, 27 septembrie (ora 11), în deplasare cu „U” Cluj, meci care contează pentru prima etapă de Cupă. Nu va face deplasarea nici Mihai Lazăr, dar nici Marius Simionescu, accidentat grav în finala SuperLigii, acolo unde a fost tratat în aer liber din cauza lipsei condiţiilor de la arena din Braşov unde s-a organizat partida de către FRR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.