Trecerea Aeroportului Timișoara în subordinea autorităților locale, atacată la Curtea Constituțională. Simonis:...

Trecerea Aeroportului Timișoara în subordinea autorităților locale, atacată la Curtea Constituțională. Simonis: „Este o sfidare a PNL și o manevră anti-Timișoara”

0
DISTRIBUIȚI

Executivul a atacat la Curtea Consituțională legea prin care Aeroportul Internațional Timișoara ar trece din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a autorităților locale.

„Guvernul a atacat la Curtea Constituțională a României legea pe care am promovat-o acum două săptămâni, prin care am dat undă verde transferului Aeroportului Internațional Timișoara de la Ministerul Transporturilor la autoritățile locale (Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș).


«Traian Vuia» din Timișoara este ultimul aeroport din țară încă în subordinea ministerului, iar prin acest demers Guvernul întârzie preluarea instituției. Este în același timp o sfidare a PNL și o manevră anti-Timișoara. Parlamentarii PNL de Timiș au votat împotriva transferului, iar acum și Guvernul se poziționează categoric împotrivă. De ce celelalte aeroporturi, Cluj – Suceava – Iași – Oradea – Satu Mare, pot fi la autoritățile locale, iar Timișoara nu? Oare ce interese se ascund în spatele acestei manevre? Ce interese au combinatorii Vela și Falcă, inițiatorii eșuatei tentative de a pune mâna pe Aeroportul Timișoara și a-l trece sub influența lor? O privatizare în forță, vreo dedicație? Așteptăm cu celeritate decizia CCR. Aeroportul Traian Vuia trebuie să rămână al orașului, indiferent de planurile liberalilor care vor cu orice preț să saboteze Timișoara”, a transmis deputatul Alfred Simonis, inițiatorul legii și liderul PSD Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.