Alin Nica, reacție la atacul primarului din Lugoj: ”Buciu este marioneta lui...

Alin Nica, reacție la atacul primarului din Lugoj: ”Buciu este marioneta lui Alin Popoviciu. S-a mulțumit să mă șantajeze cu așa-zise dezvăluiri”

7
DISTRIBUIȚI

Președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, a reacționat, astăzi, la atacul dur venit din partea primarului ales al Lugojului, Claudiu Buciu, care, într-o scrisoare rechizitoriu, a acuzat modul în care au fost întocmite listele pentru alegerile parlamentare.

Întrebat de PRESSALERT.ro cum comentează scrisoarea lui Buciu, transmisă pe grupurile interne ale PNL Timiș, Nica a declarat că „Buciu este marioneta lui Alin Popoviciu, persoana pe care el a propus-o nu îndeplinea condițiile pentru a ajunge deputat, practic candidatura era extrem de slabă. Scrisoarea de motivație pe care am cerut-o trebuia să conțină elemente minime, care să arate calificarea pentru această poziție, ce o califică profesional sau administrativ, ca om politic, ce dorește să facă din această postură, or nu am primit niciun răspuns la toate aceste întrebări, ce proiecte ale Timișului dorește să le susțină din postura de deputat. Mai mult, Claudiu Buciu nici nu s-a deranjat să o susțină la cele două întâlniri pe care le-am avut, mai întâi la formul primarilor și apoi în BPJ și se aștepta că propunerile de candidați se fac ca pe vremea lui Robu, când Claudiu Buciu cu Alin Popoviciu și cu alții făceau listele la Mamaia sau în alte părți.


Am rămas surprins că totuși listele se discută și eu nu am niciun parti-pris și colegii primari sau colegii din Biroul Politic Județean pot să spună ce doresc și la final dăm un vot și cine are cele mai multe voturi, ăla este. Avem un exemplu, Ciprian Bogdan, care în urma voturilor primarilor nu era pe un loc fruntaș, dar după votul din BPJ a urcat până pe poziția a cincea la Camera Deputaților”.

Președintele ales al Consiliului Județean Timiș l-a acuzat pe Buciu de faptul că „s-a mulțumit să mă șantajeze și să mă amenințe cu așa-zise dezvăluiri pe care le-am mai auzit din gura lui Alin Popoviciu în urmă cu câteva săptămâni când l-am sumat să renunțe la mandatul de consilier județean. Deci nu mă aștept ca trompeta lui Alin Popviciu să spună ceva util și ceva gândit cu mintea proprie, ci doar să trâmbițeze lucruri spuse de Alin Popoviciu, care nu au nicio credibilitate în spațiul public”.

Cât despre contractele încheiate de Cosmin Șandru și socrul său cu diverse primării conduse de liberali, inclusiv cu cea care a fost condusă de Alin Nica, liderul liberalilor timișeni i-a transmis lui Buciu că „dacă are informații serioase despre așa-zise nereguli în acele contracte pe care unii candidații le au cu statul, să se adreseze Parchetului și să le cerceteze. A arunca așa o anatemă că e negativ să ai contracte cu statul când obiectul de activitate al fimei este asfaltări de străzi sau realizare de rețele de canalizare mi se pare totral deplasat pentru că aceste firme nu fac drumuri la privați, la fel și în cazul spațiilor verzi. Dacă ar fi să ne luăm după această logică, administratorii respectivelor firme nu ar trebui să aibă voie să candideze la vreo funcție publică, dar câtă vreme acest lucru nu e scris în Constituție, nu văd de ce am interzice acest drept. Evident că dacă ajunge pe o funcție publică persoana respectivă trebuie să se retragă din acea activitate, care implică fonduri publice, pentru a nu intra în conflicte de interes”.

Alin Nica a susținut că „eu sper ca Claudiu Buciu să mai crească puțin și să se maturizeze politic, asta e speranța mea și m-a întristat profund atitudinea lipsită de colegialitate a colegului de la Lugoj”.

7 COMENTARII

  1. Ce m… si-a luat Nica si Pnl Timis la faza asta. Clar voi vota Usr, desi nu sunt multumit nici de ei

    Si da, sunt convins ca orice contract cu statul are in spate o spaga de pana la 10℅

  2. Alo DNA ul .
    Sa mai lase verificarile la politisti si la amantele lor sau pe unde si mai fac freza cucoanele de la opc si sa mai verifice si aceste contracte cu statul făcute pe tot felul de relații si comisioane barosane cu primarii de comune si orase k nu prea ia deranjat nimeni in ultimii 10 ani sa vedeti acolo situații de lucrări umflate si prin ce firme se mai scot banii .

  3. Ati terminat cu Robu, vazandu-va la TV ranjind ca hienele acum 3 Duminici satisfacuti ca si cum ,,i-ati copt-o”, acum incepeti cu bietul asta om care a tras pe coate si branci pentru comunitatea lui, ba chiar a dus Dudestiul pe primul loc in tara in privinta fondurilor europene atrase pe cap de locuitor? Ma dezgustati maxim, voi nici salutati pe strada nu meritati sa fiti

  4. Ce-mi place, la ședința din 29 Septembrie de la PNL Timiș dădeai placa ,,Dl. Robu a pierdut pe baza unor greșeli strategice…”, dar nu le reeditezi și tu acum? Nu vreau să cobesc, îți doresc și urez tot succesul din lume măi tinere, dar ca ciclu karmic, vei fi și vei avea soarta lui Robu 2 dacă vei continua așa

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.