Victorie importantă pentru Ripensia. Roş-galbenii au întors rezultatul cu Buzăul lui Ilie...

Victorie importantă pentru Ripensia. Roş-galbenii au întors rezultatul cu Buzăul lui Ilie Stan

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia a câştigat azi trei puncte mari. Roş-galbenii pregătiţi de Cosmin Petruescu au reuşit să învingă cu 2-1 pe Gloria Buzău după un start de meci nefast. O contribuţie majoră la cea de-a doua victorie stagională a roş-galbenilor a avut-o Vlad Tudorache.

Jocul de pe „Electrica” a început cu o fază rar întâlnită. Dobre a reţinut balonul, dar Ţieranu i-a dat peste braţe şi ar fi comis henţ în careu, prin umare arbitrul Dan Dreve a indicat punctul cu var. Constantin Stoica, chiar un ex-ripensist, nu l-a iertat pe tânărul portar şi părea că roş-galbenii vor trăi un nou coşmar în acest sezon.

În minutul 22 însă Vlad Tudorache a restabilit egalitatea cu un şut spre poartă, deviat decisiv în propria poartă de Ioniţă. Acelaşi Tudorache a fost om forte în startul reprizei secunde, când s-a hotărât să tragă de la 18 metri în stânga lui Horeboiu şi să ducă scorul la 2-1.

Cu determinare ripensiştii au reuşit să păstreze avantajul până la final şi să obţină trei puncte care se pot dovedi vitale cel puţin pentru prima parte a sezonului.


„Ripi” a ajuns la cota 6 puncte obţinute din cinci meciuri disputate însă în şase runde. Roş-galbenii i-au egalat pe buzoieni, care ocupă un loc mai bun, 16, doar prin prisma golaverajului.

Ripensia Timişoara: Dobre – V. Macrițchii, Țieranu, Rogac (46, Burdeț), A. Macrițchii – Coulibaly, Călin – Vasluian (67, Maric), M. Ene (46, Popovici), Tudorache (73, Neagu) – Sokovic (87, Golda). Antrenor: Cosmin Petruescu.

Gloria Buzău: Horeboiu – S. Pîrvulescu (75, C. Petre), M. Ioniță, Ghinga (cpt.), C. Toma – I. Roșu, Balgiu (75, Gh. Anton), C. Stoica (60, Paţurcă) – Ciobanu (60, Piftor), Iurcu, Huiban. Antrenor: Ilie Stan. Nedelea,  Tucaliuc, D. Stăiculescu, Gh. Anton, Perju. Antrenor: Ilie Stan.

„E o victorie foarte importantă pentru noi, dacă ţinem cont de contextul general în care se desfăşoară acest campionat atipic. În care avem doar nouă jocuri pe teren propriu şi 11 în deplasare. E extrem de important în primul rând să-ţi iei punctele de acasă. A fost o victorie muncită, nu ştiu dacă neapărat meritată, dar una muncită, în care am fost echipa mai pragmatică. Ştiam calităţile ofensive ale adversarului, ştiam calităţile lor tehnice. Mă bucur că am fost echipa care s-a adaptat mai repede la condiţiile de joc. Chiar dacă din punct de vedere al jocului, trebuie să recunosc, nu este ceea ce îmi doresc eu să joace această echipă. Mă bucur că din punct de vedere al spiritului, am fost echipa mai unită, echipa care şi-a dorit mai mult victoria. Cred eu că aici s-a făcut diferenţa”, a spus Cosmin Petruescu, antrenorul principal al Ripensiei.

În etapa următoare Ripensia joacă la Slobozia, cu nou promovata Unirea, meci programat sâmbătă, de la ora 11.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.