Misiune dificilă pentru Ripensia acasă cu neînvinsa Metaloglobus. Cosmin Petruescu: „Toate au...

Misiune dificilă pentru Ripensia acasă cu neînvinsa Metaloglobus. Cosmin Petruescu: „Toate au un început”

0
DISTRIBUIȚI

Roş-galbenii au în continuare destule absenţe în defensivă, dar speră să-şi continue forma pozitivă cel puţin în ceea ce priveşte partidele considerate pe teren propriu. Ripensia are două victorii din două posibile la Timişoara în noul sezon, în schimb, elevii lui Cosmin Petruescu vor înfrunta Metaloglobus – o formaţie neînvinsă în actualul sezon şi care şi-a obţinut două dintre cele trei victorii stagionale de până acum „afară”.

„Atmosfera este bună în cadrul echipei, cum a fost de fiecare dată, atât la victorii, cât şi la înfrângeri. Am spus întotdeauna că îmi doresc foarte mult să fim echilibraţi pentru că numai aşa putem să progresăm. Nu ne-am entuziasmat după victoriile de acasă, cum nu am făcut nicio tragedie din înfrângeril de afară. Sunt jucători tineri, trebuie să treacă repede peste orice fel de obstacole. Trebuie să fim optimişti, să mergem mai departe”, a spus Cosmin Petruescu, „principalul” Ripensiei, înaintea vizitei bucureştenilor.

„Ripi” s-a întors weekend-ul trecut din nou cu tolba goală din deplasare, acolo unde a cunoscut până acum doar gustul înfrângerii – în patru rânduri. „Chiar dacă e etapa a 8-a, urmează abia al treilea joc pe teren propriu. Ne dorim foarte mult să confirmăm cele două rezultate pozitive acasă, chiar dacă au fost pe terenuri diferite, să nu uităm că cele două victorii ale adversarilor de sâmbătă au fost înregistrate în deplasare.


Întâlnim o echipă incomodă, experimentată, o echipă omogenă, care joacă de mult timp împreună, cu o bogată experienţă şi care pot face diferenţa oricând. E o echipă construită în jurul fraţilor Herea, mai au în componenţă o serie de jucători cu o bogată experienţă cel puţin la nivelul Ligii 2. O confirmă şi rezultatele, cel puţin cele din deplasare, unde au obţinut două victorii şi un rezultat de egalitate. Alături de U Craiova, liderul campionatului, e singura echipă care nu a cunoscut înfrângerea în campionat, dar toate au un început (râde)”, a adăugat „Conferenţiarul”.

Din cauza vremii roş-galbenii nici nu au efectuat antrenamente pe terenul principal „Electrica”, care va fi supus unui adevărat test de rezistenţă, azi acolo jucându-se şi meciul de C dintre ACS Poli şi Ezeriş. „Putem spune că am avut unele probleme, dar cei care se ocupă de partea administrativă a clubului, de întreţinerea bazelor, s-a străduit să ne ofere cele mai bune condiţii de pregătire. Din cauza vremii nu am putut să ne antrenăm pe terenul principal. Dar nu e o scuză şi nu va fi în cazul unui rezultat negativ în partida de sâmbătă. Ne-am adaptat şi cred că am găsit cele mai bune metode pentru a compensa aceste lipsuri”, a mai spus Petruescu.

Principala grijă a ripensiştilor pare să fi rămas cea legată de capitolul accidentări. Dacă portarii Mociu şi Dobre au fost recuperaţi, sperându-se la acelaşi lucru şi în cazul lui Alex Popovici, ieşit accidentat la Slobozia (scor 0-2), nu acelaşi lucru se poate spune despre: Rogac, Neacşu, Gladun şi Sokovic. Primii trei jucători fiind şi cu rol defensiv. La fel ca Fridrich, care încă e suspendat. Mijlocaşul Coulibaly va lipsi şi el pentru că a văzut al patrulea „galben” de la startul sezonului, în Ialomiţa. „Îmbucurător e că Lalic s-a antrenat alături de echipă în această perioadă”, a conchis Petruescu.

Jocul Ripensia – Metaloglobus se dispută mâine, de la ora 11, în runda a 8-a a Ligii 2. Trupa din Pantelimon e pe 3 în acest moment, cu 13 puncte, gazdele au în schimb doar şase puncte şi sunt pe poziţia a 17-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.