Roxana Iliescu spune că Adrian Pau îi este superior lui Grindeanu: „Nu...

Roxana Iliescu spune că Adrian Pau îi este superior lui Grindeanu: „Nu se îndoaie după vreo sinecură sau alta pentru confortul personal”

0
DISTRIBUIȚI

 

Preşedintele Pro România a anunţat la PRESSALERT LIVE că ieri filiala Timiş a partidului a depus candidaturile la alegerile parlamentare şi că Titu Bojin, în ciuda insistenţelor acestuia după fuziunea cu ALDE, nu se regăseşte pe listă. Roxana Iliescu a spus că Adrian Pau e pe locul 1 pe lista formaţiunii pentru Camera Deputaţilor, în timp ce vicepreşedintele Nicolae Birău e primul pentru Senat.

„M-a pufnit râsul, am trecut în 2016, tot teoretic în urma unei pseudofuziuni m-am trezit colegă de partid cu domnul Bojin şi aş vrea să înţelegeţi că nu am nicio problemă personală. Punctul meu de vedeere e strict legat de omul politic Bojin. Până la urmă din lac în puţ, am scăpat de domnul Bojin, dar am dat de un personaj, nu are rost să fac vreo referire la el, că e de domeniul trecutului politic. Nu mai avem de ce discuta despre el, cum nici de domnul Bojin nu cred că vom mai avea… Şi-a dorit cu ardoare susţinerea Pro România, din păcate a greşit din capul locului, a dorit pe stil vechi, spunem noi comunist, să se alăture acestei echipe… de fapt ea însemna intrarea cu bocancii plini de noroi direct în construcţa asta la care au pus umărul foarte mulţi tineri, inclusiv oameni care nu au mai făcut politică. Nu putem discuta de o persoană, ci de o echipă puternică. Deci fără Titu Bojin pe listele pentru Camera Deputaţilor şi Senat, asta e concluzia… Insistent, fără a avea o discuţie cu noi, cu domnul Pau sau Birău, cu atât mai puţin cu restul, la momentul actual lucrurile sunt foarte clare.


Domnul Adrian Pau e locul 1 la Camera Deputaţilor, colegul Nicolae Birău e locul 1 la Senat. Pe locul 2 secretarul general ALDE Timiş, iar locul 2 Senat subsemnata”, a spus Roxana Iliescu la PRESSALERT LIVE. Colaborararea cu ALDE a început bine – „nici ei, nici noi nu ni l-am dorit pe Titu Bojin”.

Legat de lupta la parlamentare cu fostul coleg Sorin Grindeanu, candidat în Timiş pe lista PSD-ului, Roxana Iliescu a vorbit despre superioritatea lui Adrian Pau: „Din contră, chiar cred că va fi un avantaj. Nu există termen de comparaţie între domnul Adrian Pau şi Grindeanu. Şi o spun foarte responsabil. În virtutea evenimentelor din ultimii ani nu există termeni de comparaţie şi pot acum să vă împărtăşesc de ce spun asta. O discuţie la nivelul anului 2016-17. Când Grindeanu primise oferta de a pleca premier, să ştiţi că am fost unul din oamenii care l-au susţinut pe Adrian Pau pentru preluarea preşedinţiei Consiliului Judeţean Timiş, în detrimentul a celui care a fost numit până la urmă…”.

La insistenţa moderatorului de ce nu pot fi comparați cei doi, Roxana Iliescu a detaliat: „…mesajul meu mai clar de atât, deşi nu vreau să intru în amănunte… nu există termen de comparaţie între domnul Adrian Pau şi domnul Sorin Grindeanu luând în considerare în primul rând acţiunile, alegerile politice pe care cei doi le-au făcut în ultimii ani. Din punctul meu de vedere Adrian Pau şi-a asumat un risc, a riscat dar a ţinut ca principiile lui să rămână ale lui şi să nu se îndoaie după vreo sinecură sau alta pentru confortul personal. S-a înhămat la un proiect politic nou, e foarte greu să construieşti un proiect politic nou, vrând să fie de partea corectă a baricadei, prin plecarea din PSD, categorică… Nu au contat presiunile care s-au făcut, cred inclusiv prin experienţa mea politică, mult mai mică, e adevărat, nu mă compar din punctul ăsta de vedere cu niciunul dintre cei doi, dar şi eu iau decizii ferme în momente cheie cu orice fel de risc”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.