Validarea mandatului noului primar al Timișoarei, contestată de trei persoane la Tribunalul...

Validarea mandatului noului primar al Timișoarei, contestată de trei persoane la Tribunalul Timiș. Reacția lui Dominic Fritz

1
DISTRIBUIȚI

curtea de apel timisoara

Judecătoria Timişoara a validat mandatul lui Dominic Fritz pe data de 15 octombrie, iar la finalul săptămânii trecute s-a stabilit ca învestirea sa în funcţie să aibă loc marţi, 27 octombrie, la exact o lună distanţă de la alegerile locale. Însă ceremonia va fi, probabil, amânată, după ce la Tribunalul Timiș au fost depuse contestații față de hotârea Judecătoriei Timișoara.

Contestațiile au fost depuse de trei persoane: Călin Narcis Petrescu – fost angajat la Radio Timişoara, Monica Hărmănescu – cadru didactic la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Timisoara şi Adrian Popescu – şi el candidat pentru fotoliul de primar al municipiului Timişoara, din partea ALDE, la alegerile din 27 septembrie.

Candidatul USR-PLUS, Dominic Fritz, a fost ales în funcţia de primar al municipiului Timişoara cu 49.191 voturi, adică 52,66% dintre voturile vlabil exprimate.

„Adversarii politicii au brevetat o nouă metodă de a întârzia instalarea în funcții a primarilor Alianței USR PLUS.


Se întâmplă la București, unde au fost depuse nu mai puțin ca 58 contestații, și se repetă și la Timișoara. Dosarul a fost înregistrat ieri la Tribunalul Timiș. Nu s-a acordat încă termen, dar Tribunalul are 5 zile să soluționeze. După care hotărârea se comunică prefectului, secretarului general și primarului declarat ales şi de abia atunci poate avea loc învestirea. Sunt în contact constant cu doamna prefect, care mă susține în demersul meu de a avea învestitura imediat ce este legal posibil. Intrăm în scenariul roșu în epidemia de COVID-19, vine iarna, trebuie să rezolvăm niște probleme urgente la COLTERM, în Primărie așteaptă teancuri de acte să fie semnate și unora le arde de jocuri politice pe spezele timișorenilor. Am încredere că înțelepciunea va învinge, că voi fi învestit săptămâna viitoare și ne putem apuca de treabă cu o majoritate stabilă în Consiliul Local”, a transmis Dominic Fritz, printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Legile par clare, ce este super interesant este faptul ca toate ziarele comunica tot ce a scris el la pagina de campanie. Cine este prietena diplomata de la ONU? In ca faculate si pentru ce tara este ea la ONU? De ce Lupea este aliniata cu el? Multi care comenteaza nici nu stiu legea. Tipul asta pare ca un cal troian!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.