Alfred Simonis: „Care e tragedia dacă amânăm aceste alegeri parlamentare?”

Alfred Simonis: „Care e tragedia dacă amânăm aceste alegeri parlamentare?”

2
DISTRIBUIȚI

Invitat joi seara la emisiunea PRESSALERT LIVE, deputatul PSD Alfred Simonis s-a dezlănțuit la adresa prefectului de Timiș. Parlamentarul a acuzat-o pe Liliana Oneț că se ocupă de chermeze în loc să gestioneze criza sanitară în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

„Doamna prefect, care e o doamnă și nu am să dezvolt subiectul ăsta, în loc să se plimbe pe la toate învestirile și depunerile de jurământ ale primarilor PNL, pentru că nu a fost la niciun PSD-ist sau PMP-ist, foarte bine. Doamna prefect, suntem în plină pandemie, sunteți șefa Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, lăsați doamnă chermezele, apucați-vă de treabă că de aia pățim ce-am pățit azi-noapte (n.r. – măsura carantinării a opt comune în noaptea de miercuri spre joi), ce pățim în fiecare zi de când dumneavoastră gestionați acest comitet pentru situații de urgență. Dacă nu, lăsați pe unul mai bun că mai rău oricum nu se poate”, i-a transmis Simonis prefectului Liliana Oneț.

Întrebat ce părere are despre anunțarea măsurii de carantină din noaptea de miercuri spre joi cu doar o oră și jumătate înainte de intrarea în vigoare a ordinului, liderul PSD Timiș, Alfred Simonis a spus: „atâtea lucruri nelalocul lor s-au întâmplat în aceste luni încât asta, deși e flagrantă și frustrantă, pentru că nu poți la 3.45 dimineața să anunți că de la 5 intri în carantină pentru că oamenii se trezesc la 7-7.30, habar nu au că s-a decretat carantină, mai dramatic este că am văzut o evaluare și în mai mult de jumătate din spitalele județene din țară nu mai sunt medicamente pentru tratarea covid.


Nu mai sunt medicamente!”

Simonis a acuzat Guvernul că are doar două preocupări: cum să vândă economia românească și organizarea alegerilor parlamentare.

„Această țară a fost în stare de urgență când erau 15 cazuri de infectări pe zi, cu armata pe străzi. Am trecut de acea perioadă, am ieșit din starea de urgență, am trecut în starea de alertă, s-au relaxat foarte mult lucrurile, au rămas închise restaurantele, dar deschise cazinourile, au rămas închise teatrele, dar au rămas deschise mall-urile. S-au întâmplat toate aceste lucruri și s-au organizat alegeri locale. Mie să nu-mi spuneți că numărul în creștere al infectărilor nu are legătură cu alegerile locale pentru că nu vorbim de ziua votului. Toată lumea spune că stăm la un metru distanță, purtăm mască și avem dezinfectant în secția de votare. Nu e vorba de ziua votului! Problema e că din noaptea de joi spre vineri, când începe campania electorală, mii de candidați intră în contact cu zeci de mii de oameni. Nu mai mergem să batem la poarta omului, dar zeci de mii de oameni sunt implicați în procesul electoral. Care e tragedia dacă amânăm aceste alegeri parlamentare? Care e disperarea să facem alegeri? E campanie electorală, totul pentru ca PNL să câștige cumva alegerile parlamentare sau dacă nu le câștigă să nu piardă foarte mult pentru că la modul cum gestionează această pandemie, PNL pierde două procente pe săptămână. Dacă mai stă trei luni până la alegeri, se desființează ca partid, pățește ca PNȚCD. Pe mine ca demnitar al acestei țări mă interesează mai puțin cine pierde sau cine câștigă dacă mor oameni, nu e de joacă”, a spus Alfred Simonis.

2 COMENTARII

  1. E mai importantă VIAȚA oamenilor decât alegerile și afacerile PNL(vânzarea a ceea ce a mai rămas din firmele de stat către străinii care i-au susținut).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.