Alina-Ștefania Gorghiu: Florin Iordache nu va rămâne la conducerea Consiliului Legislativ după...

Alina-Ștefania Gorghiu: Florin Iordache nu va rămâne la conducerea Consiliului Legislativ după 6 decembrie (P)

0
DISTRIBUIȚI

România are nevoie de Parlament nou. Care să reprezinte voință politică a electoratului și care să garanteze funcționarea instituțiilor cheie caracteristice unui stat de drept, transmite Alina-Ștefania Gorghiu, candidata aflată pe primul loc pentru Senat a organizației PNL Timiș.

„Singurul partid care și-a asumat guvernarea cea mai grea după 1989 este PNL. A unei Românii sărăcite de toate guvernele PSD. În plus, a apărut criza COVID-19. Astfel, misiunea guvernului Orban a fost clară: să rezolve la foc automat toate problemele. Noi și vechi. Din fericire pentru toți, PNL este partidul care nu abdică de la responsabilitatea pentru România. Singurul partid din România care, repet, nu a fugit de guvernare!”, spune Alina-Ștefania Gorghiu.

Senatoarea PNL Timiș susține că o guvernare de succes este aceea care are cetățeanul în centrul acțiunilor sale.


„Dar, pentru un rezultat sigur, actorii importanți ai statului trebuie să tragă în aceeași direcție: autorități locale, Președinție, for legislativ. Singura piesă care lipsește din acest TOT funcționabil este un Parlament legitim. Pentru asta e nevoie de alegeri pe 6 decembrie”.

„PSD se teme de democrație. De aceea nu vor alegeri la termen”, afirmă senatoarea liberală. „Vor oameni ca Renate Weber la Avocatul Poporului și ca Florin Iordache la Consiliul Legislativ. În ideea că tot ei vor face legea în România. Nu înțeleg că așa nu se mai poate și că românii nu îi mai vor. Altfel, de ce nu spun că alegeri în vreme de pandemie se organizează și în alte state. Nu am văzut niciun PSD-ist să critice alegerile din iulie din Croația și Macedonia de Nord sau pe cele din Germania, Italia, Elveția, organizate în luna septembrie. Cehia și Lituania au avut scrutine în octombrie. Duminică, vecinii moldoveni au fost la urne, iar pe 3 noiembrie toți ochii au fost pe cele din SUA. Așadar, PSD să facă bine și să nu mai speculeze electoral criza COVID-19. Alegerile sunt esența democrației. Guvernul PNL se va asigura că, pe 6 decembrie, măsurile de protecție sanitară vor fi respectate. Iar viitorul Parlament va lămuri situațiile controversate legate de șefiile unor instituții cheie pentru un stat de drept, inclusiv cea a lui Florin Iordache la Consiliului Legislativ. E nevoie de un nou Parlament, ales democratic! Doar așa vom rezolva veriga lipsă înainte de a porni în forță Dezvoltarea României”, încheie Alina-Ștefania Gorghiu.