ASU Politehnica a pierdut două puncte în ultimele secunde ale jocului de...

ASU Politehnica a pierdut două puncte în ultimele secunde ale jocului de la Bacău. Aerostarul, cu un om în plus pe final

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a fost egalată la ultima fază a jocului disputat pe terenul celor de la Aerostar Bacău. Alb-violeţii pregătiţi de Dan Alexa au condus cu 2-0, dar au avut de suferit pe final şi din cauza omului lipsă din teren, Mircea Axente fiind eliminat gratuit înainte de împlinirea unei ore din meci. Până la urmă gazdele au reuşit să restabilească egalitatea înainte de intrarea în minutul 90+5 şi 2-2 a fost scorul final!

Bănăţenii au dominat ostilităţile în oraşul lui Bacovia… atât cât au fost lăsaţi de brigada feminină. Cu ocazia „Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor”, Cristina Trandafir nu a ţinut cont de faulturile acuzate de timişoreni în careul advers. Nici în cazul lui Munteanu (7), nici în cel al lui Axente (min. 17) nu s-a considerat penalty, deşi intervenţiile au fost clare. Din contră, cei doi au văzut mai apoi cartonaşe galbene, la faze care dacă se impunea cel mult acordarea unui fault de joc. Iar unul dintre aceste avertismente a căpătat greutate mai târziu…

În ceea ce priveşte fotbalul, Politehnica şi-a făcut treaba bine, o oră de joc. În minutul 27 Ivanovici a recuperat din piciorul lui Vraciu şi a centrat la prima bară, de unde căpitanul Ioan Mera a revenit cu gol pe lista marcatorilor printr-o deviere pe lângă nesigurul Cebotari. Portarul moldovean avea să mai fie o dată învins în minutul 54. De această dată în urma unei acţiuni pe cont propriu a lui Petre Ivanovici. Cel mai bun om al violeţilor a ajuns cu mingea la picior în careu după o cursă de 40 de metri, l-a întors pe Chirilă şi a punctat cu un şut plasat la colţul lung.

Patru minute mai târziu putea fi 3-0 pentru oaspeţi, Plazonja a introdus mingea în poartă, dar s-a dictat fault şi… al doilea galben pentru Axente, care l-ar fi împiedicat pe Ardei să ajungă la vârful croat.


Chiar şi în zece oameni, Scutaru, refăcut la timp pentru meci, a fost aproape de un nou gol timişorean (min. 68).

Finalul avea însă să fie de coşmar pentru elevii „Chirurgului”. În minutul 83, Horia Ilie a catapultat balonul sub transversala lui Hindrich pentru 1-2, iar, la ultimele secvenţe ale întâlnirii, la o „liberă” trimisă la ce o ieşi, Mera a respins imprecis, dar nou intratul Alexandru Cristian Zaharia nu a stat pe gânduri şi a trimis în plasă din marginea careului. Imediat s-a fluierat şi finalul iar acest 2-2 o menţine pe ASU Poli la trei lungimi de liderul din Craiova, tot pe 2, dar cu 24 de puncte. Aerostarul e tot penultima, cu doar opt puncte.

Aerostar Bacău: Cebotari – Ardei, I. Chirilă, Bobaru – Alecsandru, H. Ilie, P. Popescu, Vraciu (cpt.) – V. Mihalcea (61, Al. Cr. Zaharia), Corban (46, Burlacu), Danale (46, Manole; 66, An. Gavrilă). Pe bancă: Petrișor – Al. Iul. Zaharia, Oteliță, Belciu, Bobârnac. Antrenor: Daniel Munteanu

Politehnica Timişoara: Hindrich – D. Radu, Scutaru, Mera (cpt.), Pamfile – Munteanu, D. Codrea, Ignea, Ivanovici (86, S. Popovici) – Plazonja (90+3 B. Vasile), Axente. Pe bancă: Deronja – Jurj, Casado, A. Manea, R. Toader, D. Andrei, S. Iosif. Antrenor: Dan Alexa

Dan Alexa a avut ce reproşa

„A fost un meci controlat de noi, de la început până la final. Iar la momentul eliminării lui Axente, în situaţia în care Plazonja înscria golul de 3-0, ce poţi să spui despre un asemenea meci? Am jucat foarte mult timp în zece oameni și în zece oameni am avut tot noi ocaziile mai mari… La Axente, din punctul meu de vedere, niciodată fault, dar niciodată al doilea galben. Plazonja a dat și gol, a fluierat după ce a dat în minge…”, a declarat Dan Alexa după meci.

Aflat şi la primul meci efectiv pe banca tehnică a alb-violeţilor, Alexa a reproşat că, pe lângă eliminarea gratuită, şi la primul gol al gazdelor au existat probleme: “La primul gol noi am dat mingea în aut și mingea de arbitru a fost dată lor… Dar nu vreau să comentez arbitrajul…”. După joc atmosfera din vestiarul oaspeţilor era apăsătoare: “Supărați după un meci foarte bun. Am jucat mai mult de jumătate de oră în zece oameni și nici în zece nu am avut niciun fel de problemă…”.

ASU Politehnica rămâne în continuare departe de casă, urmând să joace sâmbătă, de la ora 13.15, în 16-imile Cupei cu FCU Craiova 1948, actualul lider al B-ului. Joc programat pe noua arenă „Ion Oblemenco”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.