Fritz despre reorganizarea Primăriei Timișoara: „Organigrama, chiar dacă au mai fost modificări,...

Fritz despre reorganizarea Primăriei Timișoara: „Organigrama, chiar dacă au mai fost modificări, este aproape ca în anii ’90”. Cum a decurs prima colaborare cu Ioan Nasleu

6
DISTRIBUIȚI

După nici două săptămâni de când a preluat funcția, noul primar al Timișoarei a constatat că este nevoie de o reorganizare în instituție, dar, mai important, de o schimbare de mentalitate.

„Nu sunt genul de om care să ia decizii profunde și importante pe termen lung după doar câteva zile, dar e evident, am spus mereu, că organigrama primăriei are nevoie de restructurare și de fapt de transformare nu doar a structurilor, ci și a culturii organizaționale în primărie. Pentru asta vom avea ajutor extern, pentru că trebuie să intri în fiecare birou, să înțelegi cine lucrează acolo, cu cine colaborează sau nu colaborează, cine face această muncă. Sunt mai multe criterii după care vom face această restructurare. În primul rând cu siguranță o să ne uităm la potențialul de eficientizare, pentru că anumite servicii, birouri, s-ar putea să fie supradimensionate. Pe de altă parte, ne vom uita la cum colaborează aceste servicii. Majoritatea nu comunică între ele. Nu a existat până acum o ședință în care directorii să se întâlnească și să vorbească de anumite proiecte împreună. Eu acum fac foarte multe proiecte și chem trei – patru oameni din servicii sau direcții diferite care fiecare are tangență cu același proiect, iar asta foarte rar s-a întâmplat. În al treilea rând, iar asta e foarte important să înțelegem, o primărie în anul 2020 are un cu totul portofoliu de responsabilități comparat cu o primărie din anii ’90. Dar organigrama, chiar dacă au mai fost modificări, este aproape ca în anii ’90”, a spus Dominic Fritz în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE.

Acesta este de părere că faptul că până acum toate deciziile erau „filtrate” de un singur om a dăunat funcționării per ansamblu al aparatului primăriei.


„Încă avem domenii care nu sunt acoperite. În Timișoara să nu avem un o care să fie responsabil de o strategie de turism, de exemplu, e malpraxis. Avem un InfoCentru Turistic, dar nu există nimeni în primărie pe care pot să chem și să întreb «care este strategia noastră de turism?». Nu există nimeni în primărie care să fie responsabil, de exemplu, de proiectul sălii polivalente. Nu există nimeni în primărie care să fie responsabil pentru o strategie mai largă pe cultură. Vreau să spun că, de fapt, ce trebuie să facem, e să ne uităm la nevoile Timișoarei și apoi la organigrama primăriei, care acum nu se suprapun deloc. De exemplu, avem un birou Școli-Spitale care se simte responsabil strict pentru clădirile școlilor, pentru patrimoniu, dar nu neapărat pentru o strategie de educație pentru Timișoara. O direcție modernă de educație trebuie să includă și altceva”, este de părere noul primar.

Acesta a vorbit și despre prima interacțiune directă cu Ioan Nasleu, directorul de la Piețe SA, căruia îi solicitase demisia de onoare după mesajele homofobe și anitsemite. „Nu m-am întâlnit cu el, dar am avut conversații telefonice. Am aflat vineri seara că ar trebui închise piețele, iar sâmbătă și duminică am stat mult pe telefon cu el, cu șeful de la Poliția Locală, pentru a găsi soluții rapid. El este director la SC Piețe SA, nu am avut nicio ezitare să lucrez cu el în această situație. A venit repede cu propuneri, deci nu am ce să-i reproșez în această scurtă colaborare punctuală. Eu sunt catolic și cred că pentru orice om există un drum spre iertare, sau reevaluare, dacă vreți, dar evaluarea asta nu o fac eu, o face consiliul de administrație al Piețe SA, și vom vedea ce se va întâmpla acolo”, a mai spus Dominic Fritz.

6 COMENTARII

 1. Bolojan,a economisit 100 mii de euro pe luna din prima zi,a dat afara jumatate din angajati,cei care erau angajati pe pile.
  fritz se gandeste sa mai angajeze,doar este catolic si iarta hahaha. La noi la primarie 3/4 sunt angajati pe pile.
  Vreau votul inapoi….useristilor !!! Asa ne veti pacali si la parlamentate cu barna vostru.

 2. Bolojan,a economisit 100 mii de euro pe luna din prima zi,a dat afara jumatate din angajati,cei care erau angajati pe pile.
  fritz se gandeste sa mai angajeze,doar este catolic si iarta hahaha. La noi la primarie 3/4 sunt angajati pe pile.
  Vreau votul inapoi….useristilor !!! Asa ne veti pacali si la parlamentare cu barna al vostru.

 3. Do nimic spitz un incompetent parașutat ca primar,au prostit Timișorenii ,acum sper sa isi caste bine okii la parlamentare ,USR+ =hoție intr-o Românie.

  • Atenție la cine l-a prașutat! Ar fi bine să știe românii adevărul despre USR, cine este în spate și că au păcălit românii cu lucruri care au devenit doar sloganuri mincinoase gen onești, netraseiști, nesecuriști. Dacă ne uităm la conducători, liste, reprezentanți din parlament etc, vom înțelege.

  • fie el chiar si un „incompetent parașutat”, e de 1000 de ori mai bun decat JIGODIA de robulake

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.