Inițiativă de suflet la Jamu Mare: a fost înființată o bibliotecă din...

Inițiativă de suflet la Jamu Mare: a fost înființată o bibliotecă din donații

0
DISTRIBUIȚI

Șase tineri dintr-o comună îndepărtată din județul Timiș, de la Jamu Mare, reuniți într-o organizației numită Jam·Ald·Era, și-au propus să trezească interesul adulților și copiilor pentru lectură, să-i apropie pe aceștia de carte și de cuvântul scris și să le stimuleze imaginația și creativitatea verbală prin citit. De la idee până la finalizarea efectivă a unei biblioteci a fost nevoie de fonduri care să rezolve reabilitarea unui spațiu, dotarea cu mobilier și, nu în ultimul rând, cu cărți. Soluția a venit de la Werner Wolff, președintele Clubului Rotary Cetate Timișoara, care a preluat nevoia și a transformat-o în concret.

Cu sprijinul rotarienilor din Clubului Cetate Timișoara un spațiu de 70 de metri pătrați a fost reabilitat și transformat într-o nouă bibliotecă.


Manopera pentru toate lucrările a fost asigurată de voluntari locali cu materiale puse la dispoziție de rotarieni. Valoarea celor necesare reabilitării s-a ridicat la 10.000 de lei plus donații de carte făcute de rotarieni.

Noua bibliotecă va găzdui un club de lectură pentru copii și adolescenți, activități de joc de rol și dramatizare a personajelor din cărțile citite, jocuri recreative și organizarea unor activități de petrecere a timpului liber.

Pentru copiii care vor intra la bibliotecă au fost donate și zece tablete extrem de utile în această perioadă de pandemie. În plus, pentru a susține și ajuta copiii din Jamu Mare, Clubul Rotary Cetate Timișoara a deschis o listă cu un necesar de tablete pentru elevii care nu dețin astfel de dispozitive. Astfel, încă 20 de tablete vor ajunge la elevii din localitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.