Radu Pieloiu pregătește primul album solo: „E o combinație a tuturor influențelor...

Radu Pieloiu pregătește primul album solo: „E o combinație a tuturor influențelor pe care le-am dobândit de-a lungul timpului“

0
DISTRIBUIȚI

Radu Pieloiu, artistul timișorean care și-a creat un nume aparte în scena muzicală autohtonă după ce a studiat la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” și a absolvit Conservatorul, pregătește primul său material discografic solo, care conform planurilor va fi lansat în cursul acestui an.

„Viitorul album «Between The Lines», primul meu album solo, cred că se va putea încadra mai ușor în zona de «muzică contemporană». Nu e o compilație de ritmuri de tobe… e o combinație a tuturor influențelor pe care le-am dobândit de-a lungul timpului. Plecând de la percuția clasică, la rock, la jazz…și multă muzică improvizată. Momentele de pe album fiind unice, nu le voi putea reproduce exact cum sunt acolo și nici nu-mi doresc asta“, a spus Radu Pieloiu.

După ce și-a început „periplul“ muzical într-o formație de garage – rock în care a activat alături de Bogdan Danciu, Radu a colaborat în proiecte care au abordat genuri muzicale diferite, printre care se numără Sebastian Spanache Trio, Alexandrina sau Helen.

„Prima trupă în care am cântat a fost o formație de garage rock alături de Bogdan Danciu de la Aethernativ, am avut și câteva concerte la INCA. Mai apoi am trecut la jazz alături de Sebastian Spanache Trio. Perioada asta mi-a prins foarte bine, am învățat să fac și booking și management, fiindcă aveam nevoie de cineva pentru treaba asta și am învățat multe chestii.


Nu pot rămâne la un stil anume, simt că mă plafonez, am nevoia să experimentez genuri care îmi plac, care le ascult acasă, de aceea am început să folosesc și sample-uri, synth-uri electronice, mi se potrivesc chestiile astea. Îmi face o deosebită plăcere această trecere de la un gen muzical la altul“, a mărturisit timișoreanul care în ultima perioadă a evoluat în concertele susținute de cei de la Subcarpați și Cred Că Sunt Extraterestru.

Foto: Livia Văduva

Un alt proiect al tobarului timișorean poartă numele de „Acetobă“ și a lansat la începutul acestui an un E.P., care cuprinde patru piese înregistrate live. Alături de el din acest proiect fac parte Ana Pieloiu și Lucian Naste, iar prima apariție a acestuia în public a avut loc anul trecut, în cadrul sesiunilor inițiate de colectivul Atelier22TM.

În ceea ce privește primul său album solo, Radu Pieloiu ne-a mai dezvăluit și faptul că piesele vor beneficia și de un suport video.  „Abia ce-am terminat înregistrările, următorul pas fiind mix-ul și masterul. Albumul va beneficia și de suport video, sesiunile de înregistrare fiind filmate și apoi produse de către Silviu Gușat și echipa lui. În curând voi stabili și o dată de lansare, momentan nu știu exact cât va dura toată post-producția dar îmi doresc să fie un «album de pandemie», lansat în 2020, pentru că tot atunci a fost creeat, de la idee și concept până la realizarea lui propriu zisă“, a mai spus artistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.